in

Sterkte: Kenteken wordt elektronische enkelband van burger

8115749861 5f8a43b930 control

Trajectcontroles zijn een grove schending van de , vindt Bas Filippini, voorzitter van Stichting Privacy First. “Wij staan voor inzet van goede technologie, met behoud van de basisprincipes van onze rechtsstaat.”

Filippini, die zich expres liet flitsen om een rechtszaak uit te lokken, legt uit wat zijn bezwaar is “Het probleem dat ik ermee heb is dat je als voor lange periode in de openbare ruimte gevolgd wordt; geregistreerd, data opgeslagen en uitgewisseld. Wij staan voor anonimiteit in de openbare ruimte, als je niet verdacht wordt van een strafbaar feit.”

Lees en luister verder bij bnr.nl

Moet ik nog iets vertellen over de ? Die beetje smart is voor u maar nog smarter is voor de ?

Privacy First noemt uitspraak trajectcontroles onbegrijpelijk

Gisteren oordeelde de kantonrechter in Utrecht dat de Staat trajectcontroles gewoon mag uitvoeren, tot grote verbazing van privacyorganisatie Privacy First dat de uitspraak onbegrijpelijk en teleurstellend noemt. Privacy First-voorzitter Bas Filippini had de zaak aangespannen omdat de trajectcontroles de privacy zouden aantasten. Alle weggebruikers worden namelijk gevolgd en hun gegevens 72 uur in een database bewaard.

Zowel de Nederlandse Grondwet als het Europees Verdrag voor de (EVRM) vereisen hiervoor een specifieke wettelijke regeling met harde privacywaarborgen, aldus Filippini. De kantonrechter oordeelde dat trajectcontroles echter een “geringe privacyinbreuk” zijn en acht de algemene Politiewet en borden langs de snelweg voldoende privacywaarborg. Privacy First vindt dit onbegrijpelijk en bezint zich op nadere juridische stappen.

Lees verder op security.nl

Lees verder via: PrivacyNieuws

Photo by soho42 cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3540861791 e114342a52 idiots1

Groei Nederlandse economie op dreef maar valt eigenlijk terug? Snapt u het nog?

7214443324 0eb0cc2165 lost money

Lekker bezig, Ziekenhuiskosten: een op de vijf euro’s gaat naar overhead