in

Leuk! Natte vingerwerk van RIVM: zo’n 41.000 ziekenhuisopnames zijn voorkomen

white sheep

Het kabinet heeft ongeveer 41.000 ziekenhuisopnames voorkomen door de instelling van een avondklok, de bezoekbeperking tot één persoon en de lockdown.

Dat staat in een presentatie van RIVM-directeur Jaap van Dissel aan de Tweede Kamer.

Daarnaast zijn ongeveer 6300 mensen minder op de intensive care beland sinds half december (de start van de lockdown), toont de ‘grove indicatie’ aan.

Er wordt nog eens benadrukt dat het hier gaat om aannames.

De getallen zijn ‘fors’, vindt de RIVM-directeur. ,,De maatregelen zijn niet voor niks genomen en er zijn een heleboel opnames mee voorkomen”, aldus Van Dissel tijdens een technische briefing.

In werkelijkheid zijn 14.676 mensen in het ziekhuis verpleegd van dinsdag 15 december 2020 tot en met 23 februari 2021. Er kwamen over die periode 2502 mensen terecht op de ic.

Volgens het nieuwste OMT-advies en openbaar gemaakte Catshuisstukken kan de heropening van het voortgezet onderwijs leiden tot een flinke piekbelasting op de …

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
handboeien en vaccinspuit en geld 300x225

Voor geld doet men alles: Artsen verdienen dik aan vaccineren

gray utility post during golden hour

Hoe zeker blijft de Nederlandse leveringszekerheid van elektriciteit?