in ,

Lockdown tot de zomer en een avondklok tot bevrijdingsdag

green chairs under umbrellas on shore

Al toen de eerste maatregelen van deze tweede golf werden genomen half oktober heb ik aangegeven dat je wel goed moest nadenken wat je ging doen, want elke maatregel die je dan zou nemen zou gehandhaafd blijven tot aan de lente.

Want iedereen die -en dat gebeurde gisteravond weer bij OP1-  refereert dat het in maart/april wel gelukt was met de lockdown “omdat we ons toen beter aan de maatregelen hielden” houdt ons (en zichzelf waarschijnlijk) voor de gek.

Overal aan de westzijde van Europa verdween het virus vrijwel in mei en vervolgens zagen we daar weer sterke stijgingen ergens tussen september en oktober. Dit virus gedijt in onze regio’s in de herfst en de winter en heeft het moeilijk in de lente en de zomer.

En als je maatregelen aankondigt in het eerste gedeelte van de herfst, zoals het op veel plekken is gebeurd, dan weet je dat je daar eigenlijk niet meer vanaf komt tot aan de lente. Want natuurlijk helpen maatregelen waarbij je menselijke contacten aanzienlijk doet verminderen.

Maar de combinatie van het vrijwel negeren van de besmettingsweg via de lucht en het negeren van het effect van de jaargetijde, zorgt ervoor dat je weet, dat die maatregelen tot de lente niet zullen zorgen voor die heel sterke daling zoals die in april/mei plaatsvond. Plus dat je weet dat bepaalde versoepelingen in de herfst of winter direct zullen leiden tot stijgingen.

Kortom: als er nu weer nieuwe maatregelen worden aangekondigd (zoals de scholen blijven dicht, we stellen een avondklok in), denk dan niet dat dit voor slechts 2 of 3 weken geldt.

Want pas in de lente is er een goede kans dat het naar een echt laag niveau gaat. En zelfs als de cijfers echt de goede kant op gaan (zoals feitelijk nu het geval is) dan wordt er gewaarschuwd voor de dreiging van een nieuw gevaar (de Engelse, Zuid-Afrikaanse, Braziliaanse of andere variant) die er dreigt aan te komen.

Tot aan de zomer?

Gommers liet het zich deze week ontvallen

. Deze lockdown zou ….

Lees verder bij de bron: Maurice de Hond

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marionetten politiek 1295373145 scr

De controle van regeringsleiders en val van het kabinet

pixabay zelfmoord vaccin 02 480x300 1

Het gaat hard: 55 Amerikanen overleden na coronavaccins