in ,

Met 1 pennenstreek is je opgebouwde pensioen verslechterd: Ingreep pensioenen slaat in als bom

via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

De Pensioenfederatie, de belangenbehartiger van 250 , is teleurgesteld over het besluit van De Nederlandsche Bank om de renteregels voor pensioenopbouw te veranderen.

heeft, als toezichthouder op de pensioenfondsen, besloten dat de fondsen hun pensioenverplichtingen en pensioenpremies voortaan moeten berekenen aan de hand van een meer realistische . De vaste rekenrente wordt vanaf morgen vervangen door een rente die meebeweegt met de marktrente.

Dat heeft meteen tot gevolg dat de rente omlaag gaat, van 4,2 naar 3,3 procent. De dekkingsgraad, eenvoudig gezegd de waarde van een fonds, gaat daardoor ook omlaag. En dat kan weer tot gevolg hebben dat deelnemers meer moeten gaan betalen.

Lees verder via: NOS

Gemiddeld dalen de dekkingsgraden van de pensioenfondsen met 3,5 procentpunt door de rentemaatregel van De Nederlandsche Bank (DNB). Dat heeft pensioenadviseur Aon Hewitt berekend.

Verschillende pensioenfondsen hebben al bekendgemaakt wat de nieuwe regels betekenen voor hun dekkingsgraad. Zo zakt de dekkingsgraad van het grootste pensioenfonds van , ambtenarenfonds ABP, van 103,9 naar 102 procent. Ook de metaalfondsen PMT en PME voelen de nieuwe regels van DNB.

Fondsen met relatief veel jonge deelnemers worden harder geraakt door de maatregel.

Lees verder via: Telegraaf.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7467607974 7f1174091c ESM fund e1436961917631

Noodfonds mag “tijdelijk” banken rechtstreeks herkapitaliseren

15558063648 077279ca61 geheim

Kabinet heeft lak aan medisch beroepsgeheim jeugdzorg