in , , ,

Minder mensen melden zich voor schuldhulp, omvang schulden stijgt

stevepb / Pixabay

Het aantal mensen dat in 2018 aanklopte bij een schuldhulpverlener nam vorig jaar met zo'n 10 procent af, blijkt vrijdag uit cijfers van de Vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren (NVVK). Maar de vereniging denkt dat het aantal huishoudens in financiële nood hoger ligt.

Gemiddeld brachten mensen die schuldhulpverlening inschakelden 43.300 aan schulden mee van veertien schuldeisers, een lichte stijging ten opzichte van het voorgaande jaar.

Ondernemers hebben een gemiddelde schuld van 105.000 euro.

Voorzitter Marco Florijn van de NVVK denkt dat veel huishoudens met geldproblemen niet naar de gemeente stappen uit schaamte.

De grootste groep die in de gemeentelijke schuldhulpverlening belandt, bestaat uit alleenstaande mannen tussen de 26 en 45 jaar oud. Vaak zitten zij zonder werk, zijn ze lager opgeleid en laaggeletterd. (red. klinkt als ….)

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Open brief aan NU.nl, NUcheckt en Facebook over zoveelste uitglijder met factchecks

Minimaal zestig Nederlandse gemeenten volgen u via wifi tracking