in , , , ,

Minimaal zestig Nederlandse gemeenten volgen u via wifi tracking

geralt / Pixabay

De Volkskrant baseert dat op informatie van de twee grootste wifi tracking bedrijven van , CityTraffick en Locatus. CityTraffick zou “vijftig tot zestig” gemeenten in zijn klantenbestand hebben, Locatus een tiental.

Wifitracking maakt het mogelijk om smartphones te volgen. De wordt gebruikt om bezoekersstromen in kaart te brengen en zo drukke punten in de stad op te sporen.

Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is wifitracking echter in strijd met de Europese privacywet, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Daarom stopten verschillende bedrijven eind vorig jaar met het aanbieden van wifi-tracking in verschillende steden, waaronder en Groningen.

Het is nog niet precies bekend hoeveel gemeenten er nog steeds gebruik van maken, maar het is in ieder geval bekend dat Amsterdam, , Hengelo, Leiden en Alkmaar wifi tracking inzetten.

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Minder mensen melden zich voor schuldhulp, omvang schulden stijgt

KlimaatHoaxGreta wil naar de VS: heeft probleem, weet niet hoe ze de Oceaan over moet en iedereen moet staken!