in ,

Minister Schippers is doof voor kritiek op misleidende zorgspotjes

Het ministerie van zendt misleidende spotjes uit over de bezuinigingen en veranderingen op de , en is ook nog eens doof voor kritiek. Dat concludeert de FNV uit de reactie van het ministerie op klachten over de zorgspotjes bij de Reclame Code Commissie.

‘Minister Schippers weigert op de kritiek in te gaan. Ze gebruikt een smoesje door te stellen dat haar spotjes geen reclame zouden zijn, en daarmee buiten de adviesbevoegdheid van de Commissie vallen. Wat een schijnvertoning', aldus Corrie van Brenk van FNV Zorg & Welzijn. Donderdag stelt de FNV dit punt ter discussie bij de Reclame Code Commissie.

Het kabinet haalt de komende tijd miljarden 's weg bij de zorg. Hierdoor verliezen tienduizenden zorgwerkers hun baan, en vele ouderen, gehandicapten en kwetsbare kinderen hun zorg. Leden van de FNV trekken al geruime tijd aan de bel over zorg die gaat verdwijnen; zorgmedewerkers voeren acties en wijzen de lokale en landelijke op hun verantwoordelijkheid. In de spotjes wekt het ministerie valse verwachtingen dat de zorg beter wordt, en dat er altijd zorg is als dat nodig is. De FNV vindt dat misleidend. Het is belangrijk dat minister Schippers het eerlijke verhaal vertelt.

Lees verder via FNV.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Best bizar, klant is zelf verantwoordelijk voor veiligheid: Beveiligingslek banken maakte phishing mogelijk

IS wil het radioactieve Cesium-131 in de straten en de treinstations van Amsterdam