in ,

Doe mee: Stop dokter Corrie

e834b10f20fd043ecd0b470de7444e90fe76e6d011b010469df8c7 640 STOP

Veel kinderen uit groep 7 en 8, en soms groep 6, van de basisschool kijken naar het Schooltv Weekjournaal…

  • Sinds dit schooljaar maakt Dokter Corrie in dit journaal seks belachelijk. Ze ‘leert' kinderen van rond de tien jaar hoe je met seksualiteit om moet gaan. Daar zijn wij tegen. Het is niet aan Dokter Corrie om kinderen op te voeden. Daarom: STOP DOKTER CORRIE.
  • Dokter Corrie doet ordinair en raar over pubers en seks. Ze noemt kinderen die thuis iets anders leren ‘niet normaal'. En terwijl seks voor kinderen onderling al bron van grapjes is, giet zij olie op het vuur. Voor Dokter Corrie is seks een grap, that's all. Daarom: STOP DOKTER CORRIE.
  • Dokter Corrie is bedacht door de redactie van het NTR schooltv weekjournaal in overleg met Rutgers WPF. Een ideologische club die haar eigen visie op seks erop nahoudt. Onduidelijk is waarom deze club het recht heeft onze kinderen hun visie op seks op te dringen, en daarmee vaak de opvoeding doorkruist. Daarom: STOP DOKTER CORRIE.
  • Helaas krijgen kinderen elke week Dokter Corrie al in de klas te zien, midden in een nieuws­programma. Wij vragen NTR, die het weekjournaal verzorgt, en onze volks­ver­tegen­woor­digers in Den Haag in actie te komen. En dokter Corrie per direct van de buis te halen. STOP DOKTER CORRIE.

Chronologisch verloop stopdoktercorrie

Antwoorden op Kamervragen over het NTR-programma Dokter Corrie en de reactie die het Comité Bezorgde Ouders van de NTR zelf ontving, vragen om een reactie en om verduidelijking. Hieronder de stappen die het Comité heeft genomen en de reacties: de feitelijke stukken. Oordeel zelf.

Teken de petitie!

(ondertekenen kan ook met vermelding “anoniem” op petities.nl)

Waarom opeens dokter Corrie?

Door wijziging van de kerndoelen voor lager en voortgezet onderwijs, moeten scholen aandacht besteden aan seksualiteit. Wanneer en hoe een school dat doet, zou een beslissing moeten zijn van de school zelf, liefst in overleg met de ouders.

Door een programma over puberteit & seksualiteit op te nemen in het NTR schooltv weekjournaal (een van overheidswege werkende omroep) wordt de school, en in het verlengde daarvan de ouders, geen vrije keuze meer gelaten over de invulling van een leerdoel.

Dokter Corrie is bedacht door de redactie van het NTR schooltv weekjournaal in overleg met Rutgers WPF. Een ideologische club die haar eigen visie op seks erop nahoudt. Na protest van stopdoktercorrie.nl heeft Schooltv weekjournaal de link voor bassisschoolleerlingen weggehaald naar de mede door Rutgers opgezette site sense.info. Neem vooral een kijkje als je wilt weten waar Rutgers je kind op voorbereidt. De jonge bezoekertjes worden gevraagd volwassen mensen uit te kleden om de lekkere plekjes van een man of vrouw te ontdekken.

De invulling van het betreffende programma, dokter Corrie, is niet neutraal of objectief. De Rutgers WPF, met wie NTR het programma heeft ontwikkeld, propageert een bepaalde visie op de ontwikkeling van kinderen en seksualiteit die niet algemeen gedeeld wordt. Sommige ouders herkennen zich hier wel in, veel anderen niet – zeker niet de ondertekenaars van deze .

Moet dit van de en de ?

Voor het Primair Onderwijs is in de sectie ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld' per december 2012 kerndoel 38 aangepast. Er stond: “De leerlingen leren hoofdzaken over geestelijke stromingen die in de Nederlandse multiculturele een belangrijke rol spelen, en ze leren respectvol om te gaan met verschillen in opvattingen van mensen.”

Kerndoel 38 is veranderd in: “De leerlingen leren hoofdzaken over geestelijke stromingen die in de Nederlandse multiculturele samenleving een belangrijke rol spelen, en ze leren respectvol om te gaan met seksualiteit en met diversiteit binnen de samenleving, waaronder seksuele diversiteit.”

Door het taalgebruik en zogenaamd grappige presentatie van Dokter Corrie wordt juist niet respectvol met seksualiteit omgegaan. Bovendien gebruikt de publiek omroep NTR het programma dokter Corrie om de kijk van Rutgers WPF op seksualiteit en seksuele diversiteit te propageren. Veel ouders delen deze visie niet. Dit is ook niet de bedoeling geweest van het aanpassen van de leerdoelen. Lees het debat maar terug dat Kamerleden hierover hebben gevoerd. Schokkend is dat onder het mom van een leerdoel, een enkele visie op seksualiteit op de buis komt. Terwijl het leerdoel gaat over ‘diversiteit', dringt de Rutgersstichting een zeer eenzijdige manier van kijken op aan jonge kinderen.

Wie hebben deze petitie gestart?

“We” is een collectief van verontruste ouders die opkomen voor het recht hun kinderen te mogen opvoeden en onderwijzen in overeenstemming met hun eigen overtuiging. Zij ondersteunen de gedachte dat het onderwerp seksuele opvoeding in eerste instantie thuis hoort in het gezin. Daar waar een school dit onderwerp oppakt, moet dat op een neutrale en objectieve manier gebeuren.

Zij zijn vooral ontstelt over het feit dat de overheid, via de publieke omroep NTR, met medewerking van Rutgers WPF, ongevraagd een bepaalde visie op seksualiteit opdringt en dat ook nog eens op een ongepaste manier doet. Twee ouders uit de grote en groeiende groep van verontruste ouders, Caroline Tax en Yvonne Koopman, ondernemen daar waar mogelijk actie om een stem te geven aan deze groep.

Hoe ondernemen wij actie?

Om de staatsinmenging in de opvoeding – om preciezer te zijn: het programma dokter Corrie van schooltv over puberteit & seksualiteit, ontwikkeld door ntr in samenwerking met Rutgers WPF – aan de kaak te stellen, zoeken we het publieke debat op en stellen we andere ouders in staat hun stem te laten horen. Dat kun je doen door de petitie te ondertekenen en/of een mail te sturen aan [email protected]

Deze actie is uitdrukkelijk niet gekoppeld aan een bepaalde religieuze overtuiging of politieke stroming. Alle ouders die zich herkennen in het feit dat dokter Corrie ongehoord is vanwege het, vanuit de overheid, opdringen van een bepaalde visie of die dokter Corrie ongepast vinden vanwege de stijl waarop het gebeurt, nodigen we uit zich aan te sluiten. Ouders die meer willen weten over Rutgers WPF en op de hoogte willen blijven van dergelijke zaken, verwijzen wij door naar de website OudersAlert.nl.

Klik hier voor artikelen die in de media zijn verschenen over dokter Corrie.

Teken de petitie!

Contact: [email protected]

Bron: stopdoktercorrie.nl

Lees verder bij de Bron: Earth Matters

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
demmink

Koning Joris heeft dit land in ijzeren greep

3810250235 b476324ec0 EU border

EU verstrekt 132 miljoen keer visa naar Nederland