in , ,

Na eerst “ingestemd” te hebben: Bonden waarschuwen wethouders voor ‘bezuinigingsdrift’ zorg

Vakcentrales FNV, CNV en VCP dringen er bij alle wethouders in op aan niet meer te bezuinigen op de langdurige zorg dan door de regering wordt opgelegd.

Dat blijkt uit een brief van de werknemersorganisaties die maandag naar alle wethouders van Nederland is gestuurd. De politiek heeft besloten dat de langdurige zorg per 2015 naar de gemeente wordt overgeheveld. Dat gaat gepaard met bezuinigingen, maar de vakbonden signaleren dat sommige gemeenten veel meer korten dan door wordt geëist.

“Dat betekent dat nog meer mensen werkloos raken. Bovendien wordt dat bestemd is voor bijvoorbeeld de thuiszorg aan andere dingen besteed”, stellen de vakcentrales. In het regeerakkoord werd in eerste instantie afgesproken dat er 3,4 miljard euro wordt bezuinigd op de langdurige zorg, dit werd later na overleg met de afgezwakt tot 2,3 miljard euro.

Volgens staatssecretaris Martin van Rijn () gaat er in 2017 nog evenveel geld naar deze zorg als nu, namelijk ruim 27 miljard euro.

Kapot

“Verpleeghuizen gaan dicht, maar gemeenten bezuinigen vervolgens ook de thuiszorg weg. Honderdduizenden ouderen zien vaak hun laatste vertrouwde gezicht thuis vertrekken”, zegt FNV-voorzitter Ton Heerts. Op de thuiszorg word nu gemiddeld ruim 30 procent bezuinigd, maar volgens de vakcentrales wordt er op de zorg voor ouderen en gehandicapten door een aantal gemeenten 25 tot soms bijna 70 procent gekort.

via nu.nl.

Foto via FNV Bondgenoten


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Inspectie die bij voorbaat bedrijf vertrouwt: absurd

Kabinet doet haatimam in de ban, kopje thee drinken met de burgermeester