in

NAM heeft gascentrale nodig, gebruikt evenveel stroom als een half miljoen huishoudens

6159549515 f3e5651516 electriciteit

Om aardgas uit het Groningen-veld te halen is steeds meer energie nodig. Er staan nu twintig compressoren met elk een vermogen van 23 Megawatt (MW). Die vroegen in 2014 net zoveel elektriciteit als een half miljoen huishoudens. Daarmee is de NAM een grootverbruiker van elektriciteit geworden.

Minister Kamp van Economisch Zaken heeft op 9 februari jl. in antwoord op Kamervragen gemeld dat de NAM in 2014 een “energiegebruik had van 1500 GWh”, dat is 1500 miljoen kilowattuur. Een gemiddeld huishouden gebruikt in Nederland volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek pakweg 3000 kilowattuur. Dan kunnen we een simpele rekensom maken en het gebruik van de NAM delen door het gebruik per huishouden. Resultaat is dat de NAM voor de gaswinning evenveel elektriciteit gebruikt als een half miljoen huishoudens.

De NAM is dus een grootgebruiker van elektriciteit. En om die stroom te leveren moet er extra elektriciteit geleverd worden door een gascentrale, waar de NAM weer gas voor moet oppompen, zodat de pompen nog meer elektriciteit vragen.

Lees verder via Earth Matters.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
maxresdefault2

Filmpje: Waarom kost een huis eigenlijk zoveel?

14814788436 c7eaea5feb smartphone fiets

Appen op de fiets leidt niet tot aansprakelijkheid voor schade aan auto’s door ongelukken