in

NAVO: De grootste bedreiging voor de wereldvrede

ac 2017 11 26navofront

Het anti- sentiment in de westerse wereld – we kunnen gerust spreken van – valt terug te voeren op het streven van het Westen naar een militaire confrontatie met dat land. Een sleutelrol in dit geheel speelt de NAVO, terwijl in de lidstaten van dat “defensieve” bondgenootschap marionettenpolitici van Washington met oogkleppen op meewerken aan de ultieme militaire confrontatie: de Derde Wereldoorlog.

We lazen eergisteren op de site 112.international het volgende:

Ukraine's President Petro Poroshenko during a working visit to Brussels met with NATO Secretary General Jens Stoltenberg. This was reported by the press service of the head of state.
The sides discussed the deepening of cooperation between Ukraine and the Alliance. Poroshenko assured that Ukraine is interested in strengthening cooperation with NATO and is carrying out relevant reforms in the defense and security sector.

Hier even een foto van twee hoofdrolspelers die de Derde Wereldoorlog veroorzaken:

oorlog

Beide heren willen graag dat het Westen een oorlog ontketent tegen Rusland, en beide onbenullen denken dat het Westen zo'n strijd dan ook nog zal winnen, ondanks het feit dat Moskou zich gesteund weet door de grootmachten , India en Iran. De NAVO wil daarvoor dan ook graag bij Poetin op de stoep staan, en dat kan als het Oekraïne lid maakt van de “verdedigingsunie”. Dat dat door de statuten van de NAVO alléén al niet mogelijk is (een land waarbinnen een oorlog heerst kan geen lid worden) zal de haviken onder leiding van Washington-marionet Stoltenberg worst wezen.

Op 8 november jl. publiceerde de Britse krant Daily Mail een artikel met de kop “NATO tells Europe to prepare for ‘rapid deployment' en het onderschrift “Defence chiefs say roads, bridges and rail links must be improved in case tanks and heavy vehicles need to be quickly mobilised” (om Rusland binnen te dringen, maar de krant gaf er uiteraard een draai aan door te stellen dat het een puur defensieve maatregel is: “In October, NATO accused Russia of misleading them, saying that Moscow had deliberately violated international rules of military drills”).
Het artikel vervolgt:

Secretary General Jens Stoltenberg called for the infrastructure update across Europe as NATO is set to overhaul its command structure for the first time since the Cold War
During a press conference in Brussels, Stoltenberg said NATO needs a command structure to ensure ‘we have the right forces, in the right place, with the right equipment at the right time.'
He then added: ‘This is not only about commands. We also need to ensure that roads and bridges are strong enough to take our largest vehicles, and that rail networks are equipped for the rapid deployment of tanks and heavy equipment.

‘NATO has military requirements for civilian infrastructure and we need to update these to ensure that current military needs are taken into account.'

Sinds het eind van de Koude Oorlog hebben de bondgenoten dat spelletje tegen Rusland doorgezet, en men is nu begonnen dat te verhevigen, ondanks het feit dat de Sovjet Unie, bij het einde van die Koude Oorlog, de tegenhanger van de NAVO, het Warschau Pact, vrijwillig had ontbonden.

Met dat einde van het communisme, en het einde van de communistische militaire samenwerking, was het logisch geweest dat de westerse landen hetzelfde hadden gedaan, en gelijktijdig de NAVO zou hebben ontbonden. Maar de belangen van bepaalde grote ondernemingen bleken groter te zijn dan de wens voor vrede, en het gevolg hiervan is dat de Koude Oorlog wat betreft de VS en de NAVO weer terug van weggeweest is.

Deze escalatie, onder valse voorwendselen (gebaseerd op leugens), heeft Rusland ertoe gedwongen haar militaire budget en de militaire oefeningen uit te breiden (net als de NAVO agressie-gerichte oefeningen houdt tot op een steenworp afstand van de Russische grenzen) – en terwijl de NAVO sinds de Koude Oorlog haar invloedsfeer en territorium steeds verder naar het oosten heeft uitgebreid verwijt het de Russen van “agressie”….. alsof de NAVO niet in feite de Russen gedwongen heeft haar militaire uitgaven te verhogen.

De behoefte die NAVO toeleverende bedrijven, zoals Lockheed Martin en BAE, hebben – bedrijven waarvan de enorme winsten hun oorsprong vinden in het intensiveren van de Koude Oorlog in plaats van dat te beëindigen (zoals had moeten gebeuren in 1991) – wordt gekenmerkt door massamoorden en het vernietigen van staten, wat mede mogelijk gemaakt wordt door westerse politici, en in het bijzonder de Verenigde Staten. De sterke toename van “defensie”-uitgaven komen terecht bij de zogenaamde “mass-killing industries” (de meeste van hen zijn gevestigd in de vS), waardoor hun oorlogswinsten fors blijven. Wall Street heeft hier een grote vinger in de pap, en de meeste Amerikaanse miljardairs hebben hier hun geld zwaar in geïnvesteerd.

Dat de westerse economieën een groei vertonen, is dan ook vooral te danken aan de aanschaf van gevechtsvliegtuigen en ander militair materieel. Het wordt gerekend als “economische groei”, en slechts weinig mensen beseffen dat de economische groei van hun land vooral te danken is aan al die uitgaven van regeringen ten behoeve van het vernietigen van landen en het platbombarderen en vermoorden van mensen.

Politici dragen er dus toe bij dat die “bedrijfstakken” verzekerd blijven van hoge winsten – het is de “Washington Consensus” die vazalstaten wordt voorgespiegeld door hen aan te moedigen mee te doen met die wereldwijde “groei”.

In 1991, toen Gorbatsjov een einde maakte aan de Sovjet Unie en haar militaire allianties, had de NAVO 16 lidstaten. Nog voor de eeuwwisseling, in 1999, begon de NAVO onder leiding van de Amerikaanse president Hilary Bill Clinton uit te breiden – waarbij het nieuwe lidstaten opnam, landen die voorheen bondgenoot waren van Rusland.

De Sovjet Unie bestond uit: Rusland, Okeraïne, Wit-Rusland, Oezbekistan, Kazachstan, Georgië, Azerbedjan, Littouwen, Moldavië, Letland, Kyrgizië, Tadzjikistan, Armenië, Turkmenistan en (deze laatste werd gedwongen zich hierbij aan te sluiten in 1940 om Rusland te helpen in haar strijd tegen de Nazi's). De NAVO heeft in haar strijd tegen Rusland de volgende landen weten op te slokken: Litouwen (2004), Letland (2004) en Estland (2004), en wil ook nog zo snel mogelijk Oekraïne, Georgië en Moldavië erbij halen.

rusland

Het Warschau Pact, een alliantie van Sovjet-lidstaten, had de volgende bondgenoten: U.S.S.R., , Bulgarije, Tsjechoslowakije, Oost-, Hongarije, Polen en Roemenië. Al deze landen, met uitzondering van het Russische gedeelte van de U.S.S.R. zijn sindsdien ook opgeslokt door de anti-Russische militaire alliantie, de NAVO. In de door de VS gehersenspoelde bondgenoot-lidstaten wordt deze uitbreiding niet gezien als “westerse agressie”, maar als “democratische hervormingen”. Dat de Europese Unie steeds meer een wordt en de democratische beginselen in sneltreinvaart worden afgeschaft, is een ander verhaal (maar doet natuurlijk wel terzake).

Zelfs de westerse agressie tegen Rusland-gezinde landen als Irak, Libië en Syrië wordt niet als zodanig gezien, en slechts weinig politici zien achter de “democratische facade” van de VS de werkelijkheid van “de grootste dreiging voor de wereldvrede” – en de mainstream media (het westerse werktuig van de heersende elite) hebben al helemáál niets in de gaten.

We hebben dus de situatie dat een tiental voormalige Russische bondgenoten zijn overgestapt naar de anti-Russische alliantie, en nog steeds spreekt de NAVO over “Russische agressie”. Je hoort niemand de suggestie opperen hoe de VS zouden reageren als Rusland een militaire alliantie had gevormd met Mexico en Canada, en er bij hen op aandrong hun bruggen te gaan versterken zodat die geschikt worden gemaakt om Russische tanks te kunnen dragen.

En dan hebben we nog Joegoslavië, waarvan de meeste delen ook bij de NAVO zijn aangesloten: Slovenië, Kroatië en Montenegro. (Montenegro is bij de NAVO gekomen op 5 juni 2017 door toedoen van de Amerikaanse president Donald Trump, naar wie onderzoeken zijn ingesteld door Amerikaanse overheidsinstanties, vermoedelijk omdat hij niet vijandig genoeg is jegens Moskou).

Verder wil de NAVO ook de andere Joegoslavië-onderdelen insluiten. Op 15 november meldde Radio Free Europe onder de kop “Serbia Hosts Joint Military Drills With U.S. As Bosnia Hosts NATO Delegation” het volgende:

NATO chief Jens Stoltenberg, speaking at a joint news conference with visiting Serbian President Aleksandar Vucic in Brussels on November 15, said ‘there is no doubt whatsoever that we absolutely respect the decision by Serbia to remain a military neutral country.

Werd destijds aan Hitler toestemming gegeven dat zijn troepen militaire oefeningen konden doen in het neutrale ? Natuurlijk niet, maar kennelijk zijn de westerse oefeningen wat anders. En die kleine landen? Die kiezen misschien eieren voor hun geld om te voorkómen dat zij het doelwit worden van het Amerikaans buitenlands beleid. Qe weten inmiddels hoe dàt uitpakt…..

De meeste van de 13 nieuwe bondgenoten van de NAVO sinds het einde van de Koude Oorlog in 1991 (aan Russische kant, niet aan die van de VS), bevinden zich oostelijk van West-Duitsland (dichter bij Rusland dan Oost-Duitsland ooit was).

In de onderhandelingen om de Koude Oorlog te beëindigen hadden de ambtenaren van de Amerikaanse president George Herbert Walker Bush hun collega's van de Sovjet-pesident Mikhail Gorbatsjov beloofd dat als de Koude Oorlog was afgelopen, en Oost-Duitsland zou zijn herenigd met West-Duitsland – wat dus allemaal gerealiseerd werd – de NAVO “geen inch richting het oosten zou uitbreiden”.

Op die voorwaarden heeft Gorbatsjov de Koude Oorlog beëindigd. George Herbert Walker Bush loog – via zijn ambtenaren. Gorbatsjov bleek ongelooflijk naïef, en hij stelde niet de voorwaarde dat de NAVO bij het beëindigen van het Warschau Pact óók zou worden ontbonden.

Hij geloofde in de eerlijke intenties van het Westen, van Bush en zijn onderhandelaars. Hij nam ook genoegen met de vage – niet schriftelijke – belofte dat de NAVO niet zou uitbreiden naar het oosten.

De droom van Bush – het insluiten van Rusland met Amerikaanse bommemwerpers, raketten en tanks – lijkt bijna werkelijkheid geworden. De bevolking van de VS en de EU wordt inmiddels gehersenspoeld om rekening te houden met een westerse afrekening met de Russische agressie. Vandaar de hedendaagse anti-Rusland hysterie.

Als dit niet het moment is om een einde te maken aan de NAVO, wanneer dan wel? En hoe lang gaat het duren voor we in een Derde Wereldoorlog geduwd worden? In dit geval geldt namelijk: als we geen eind maken aan de NAVO, dan maakt de NAVO een eind aan ons.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roundup 300x225

Europese vergunning glyfosaat vijf jaar verlengd

ac 2017 11 24sorkelfront

Soros wil Merkel aan de macht houden