in ,

NAVO mobiliseert leger ‘om coronavirus te bestrijden’

54e2dc444257a914f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254794e752c73dc924c 640 navo

De 30 buitenlandministers van de -landen hielden op 2 april een videoconferentie. Ze gaven de Amerikaanse generaal Tod Wolters, opperbevelhebber van de geallieerde strijdkrachten in Europa, opdracht om ‘de benodigde militaire steun voor de bestrijding van de coronacrisis te coördineren'.

Diezelfde generaal verklaarde op 25 februari voor de Amerikaanse Senaat dat ‘elke Amerikaanse legeroperatie in Europa wordt bijgestaan door nucleaire krachten' en dat hij ‘een voorstander is van het gebruik van kernwapens'. Meer specifiek: ‘een nucleaire verrassingsaanval'.

Om de ‘coronacrisis te bestrijden' heeft generaal Wolters de ruimte voor militaire vluchten in het Europese luchtruim groter gemaakt, terwijl burgervluchten nagenoeg verdwenen zijn.

Ongekende militaire operatie

Op 20 maart stegen Amerikaanse strategische bommenwerpers van het type B-2 Spirit op vanaf Fairford in . Ze werden vergezeld door Noorse F-16's en vlogen richting Rusland.

Op deze manier – zo legde generaal Basham, plaatsvervangend commandant van de Amerikaanse luchtmacht in Europa, uit – ‘kunnen we snel en effectief reageren op dreigingen in de regio'.

Terwijl de NAVO vastbesloten is om ‘het te bestrijden' in Europa, hebben twee belangrijke NAVO-landen – en Groot-Brittannië – hun oorlogsschepen naar de Caraïben gestuurd.

De operatie is onderdeel van ……

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
eerste nederlandse spaarrekening

Banken gaan waarschijnlijk toch negatieve rente doorberekenen aan kleine spaarders

6231160730 50a6bc21c2 banksters

Je verwacht het niet: De miljarden aan steun van banken komt niet terecht bij kleinere bedrijven