in

Nederland kan duizenden testen extra afnemen, maar doet dat niet

De Nederlandse heeft al weken de mogelijkheid om iedere dag duizenden extra tests op het coronavirus uit te voeren, maar maakt daar geen gebruik van.

Via een Duits laboratorium kunnen twee maanden lang 5000 tests per dag worden afgenomen. Het zou de Nederlandse testcapaciteit bijna verdubbelen.

Het ministerie van Volksgezondheid laat weten dat er nu en voor de uitbreiding op 11 mei voldoende capaciteit is om de doelgroepen te testen die daarvoor zijn aangewezen.

“Het is goed om te weten dat meer testen beschikbaar zijn, mochten we dat in de toekomst nodig hebben. Bijvoorbeeld als de doelgroepen over een half jaar of een jaar nog verder uitgebreid worden maar voor dit moment hebben we het niet nodig.”

In Nederland worden nu zo’n 7000 mensen per dag getest, dat zijn vrijwel allemaal zorgmedewerkers en kwetsbare patiënten.

Per 11 mei moeten dagelijks 10.000 testen mogelijk worden. Ook leraren en medewerkers van de die klachten hebben, worden dan getest.

Minister De Jonge van Volksgezondheid noemde ….

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NWO in volle werking !!!! WWIII is al lang begonnen.
1 jaar geleden

Ik denk dat we nog veel te weinig weten wat Cocid-19 eigenlijk is. Wat we wel weten is dat het een bio-wapen is. En dat steekt mij meer dan al het andere. Iets waarover niet onderhandeld kan worden en niet zal worden. En nee: ik ben niet zo naief te denken dat het middel per ongeluk is vrijgekomen. Nog dagelijks lees je allerlei berichten van wetenschappers die aan het studeren zijn wat Covid-19 is. Is het wel een virus? Is het een deeltje dat ingeademd wordt? Of is het een afval stof van het lichaam als gevolg van electromagnetische straling? Of is het een ander deeltje dat misschien wel met een drone wordt versproeid? Hoe verklaar je bijvoorbeeld dat Italie een uitbraak kent van Covid-19?
En verder moeten de daders opgepakt. Niet de kleine jongens maar de partijen achter de schermen. Mensen als Bill Gates die volkomen de weg kwijt zijn.

Duitse virologen: kind vermoedelijk net zo besmettelijk als volwassene

Na jarenlange problemen wil kabinet af van kinderopvangtoeslag, huur- en de zorgtoeslag op de schop