in

Nederland kan duizenden testen extra afnemen, maar doet dat niet

De Nederlandse overheid heeft al weken de mogelijkheid om iedere dag duizenden extra tests op coronavirus uit te voeren, maar maakt daar geen gebruik van.

Via een Duits laboratorium kunnen twee maanden lang 5000 tests per dag worden afgenomen. zou de Nederlandse testcapaciteit bijna verdubbelen.

ministerie Volksgezondheid laat weten dat er nu en voor de uitbreiding op 11 mei voldoende capaciteit is om de doelgroepen te testen die daarvoor zijn aangewezen.

is goed om te weten dat meer testen beschikbaar zijn, mochten we dat in de toekomst nodig hebben. Bijvoorbeeld als de doelgroepen over een half jaar of een jaar nog verder uitgebreid worden maar voor dit moment hebben we het niet nodig.”

In Nederland worden nu zo’n 7000 mensen per dag getest, dat zijn vrijwel allemaal zorgmedewerkers en kwetsbare patiënten.

Per 11 mei moeten dagelijks 10.000 testen mogelijk worden. Ook leraren en medewerkers de kinderopvang die klachten hebben, worden dan getest.

Minister De Jonge van Volksgezondheid noemde ….

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Duitse virologen: kind vermoedelijk net zo besmettelijk als volwassene

Na jarenlange problemen wil kabinet af van kinderopvangtoeslag, huur- en de zorgtoeslag op de schop