in

Nederland, wakker worden! Israëlisch Hooggerechtshof: afstand handhaven tijdens protesten is illegaal

Het handhaven van afstandsregels bij protesten tijdens de coronapandemie is illegaal, zo heeft het Israëlische Hooggerechtshof zondag geoordeeld.

Alle boetes die zijn uitgedeeld aan demonstranten omdat ze te weinig afstand van elkaar hielden, worden verscheurd, schrijft The Jerusalem Post.

In is een noodwet aangenomen die het mogelijk maakt om het recht op demonstratie te beperken. Verschillende burgerorganisaties deden hierover hun beklag bij de rechter.

“Het Hooggerechtshof heeft de vrijheid van demonstratie en de van de Israëlische burgers, die de ziel van de democratie vormen, opnieuw verdedigd,” zei directeur Eliad Shraga van de Movement for Quality Government, één van de organisaties.

“Deze rechten moeten worden beschermd, vooral gedurende crises waarin de democratie wordt aangevallen door entiteiten met dubbele petten,” voegde hij toe.

Elke keer als er een protest werd georganiseerd tegen het beleid van premier Netanyahu, legde de overheid beperkingen op en werd er een noodtoestand afgekondigd. In Nederland gebeurde de afgelopen maanden vaak iets soortgelijks.

Zo werd het Museumplein bijna iedere zondag door de gemeente aangewezen als veiligheidsrisicogebied…..

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

Vaccination Syringe Poison Woman  - pixundfertig / Pixabay

Israël gaat persoonlijke informatie over niet-gevaccineerde mensen delen

Europees Geneesmiddelenbureau ziet nu toch verband tussen AstraZeneca-vaccin en trombose