in , , ,

Niets te verbergen: Over mij weten ze toch niets – toch?

Op allerlei plekken worden gegevens van mensen vastgelegd, vaak zonder dat ze het weten. Geven die data een correct beeld van de persoon? Redacteur W.H. inventariseerde wat er over hem zoal digitaal circuleert. Met verrassend resultaat…

Je zou er paranoïde van worden. „De buurt veilig houden? Meld je aan als politievrijwilliger.” Deze melding krijg ik voortdurend als ik op ga. Toeval? Of zou Facebook weten dat ik lid ben van Burgernet, een sms-dienst van de wanneer er in de buurt criminelen worden gezocht? Ook andere reclames lijken soms akelig goed op mijn voorkeuren afgestemd….

… Hebben ze die verzameld ? Ik besluit op onderzoek te gaan. Wat is er allemaal bekend over mij ? Welke instanties in verzamelen informatie over mij? En: ben ik wie zij denken dat ik ben ? Met de Inzage Machine op de site van burgerrechtenorganisatie Bits of doe ik inzageverzoeken bij bedrijven én overheidsinstanties – ook de beschikt over vele honderden databanken, zoals het College Bescherming Persoonsgegevens al eens berekende. Op die manier construeer ik, steekproefsgewijs, de ‘digitale W.'.

Alles bij de bron; pdfNRC [digiAbo]

Lees verder via PrivacyNieuws

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Belastingdienst zegt: “Sorry voor dit”, maar is wel degene die het gewoon spijkerhard uitvoert → guilty

Goed bezig: NL gaat van plek 25 naar 40 in ranglijst meest efficiënte zorgsysteem, scoort slechter dan Mexico en Roemenië