in

Nieuwe normaal: Verstandelijk beperkte Hamdi M. sloeg vrouw in supermarkt bijna dood, niemand hielp maar filmden wel

Social Media Smartphone Crowd Human  - geralt / Pixabay
geralt / Pixabay

Als de ernstig verstandelijk beperkte en psychotische Hamdi M. (31) in de zomer van 2019 een supermarkt in Almelo binnenloopt, ziet hij een vrouw.

Hij herkent in haar degene die in China een kind opblies en valt haar aan. Bijna twee jaar later hoort zij de klappen nog nagalmen in haar hoofd.

De vrouw vraagt zich tot op de dag van vandaag af waarom destijds niemand van de bijna dertig omstanders ingreep, toen M. haar aanviel. Menigeen legde de mishandeling wel vast met de mobiele telefoon.

Dat de massa veiligheid kan bieden, bleek een leugen.

Dat niemand een helpende hand uitstak is voor haar ronduit ontluisterend, zo vertelt zij in de rechtbank Almelo vrijdag.

„Ik weet nu dat mensen niet altijd helpen”, zegt ze met een brok in de keel. Maar het is niet het enige wat haar nog steeds bezighoudt.

Want hoe kon het toch gebeuren dat M., die al een tijdje zorgwekkend gedrag toonde, zomaar op straat kon rondlopen? „Dit soort gestoord gedrag is toch gevaarlijk voor de maatschappij?”

Het antwoord op de vraag is niet heel erg ingewikkeld. De situatie van M., die volgens deskundigen de verstandelijke vermogens van een 3 of 4-jarige ….

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EjMQl5vXYAEiRJR

Creepy Joe Biden is een stuk griezeliger geworden, maar wat is het?

pixabay dna schade vaccin

Het covid-19 mRNA vaccin: The ON Button That Doesn’t Turn Off