in ,

Nieuwe ‘soepelere’ EU-regels voor aangepaste versies coronavaccins

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft richtlijnen opgesteld die duidelijk maken aan welke voorwaarden vaccinfabrikanten moeten voldoen als ze aangepaste versies van hun op de markt willen brengen.

Als het gaat om vaccins die al zijn goedgekeurd, hoeven de na een aanpassing op een nieuwe mutatie niet het hele goedkeuringsproces opnieuw te doorlopen.

“Met toenemende mutaties van het is het aannemelijk dat de vaccins in de toekomst aangepast moeten worden om blijvende bescherming te bieden”, legt het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) de noodzaak voor de nieuwe richtlijnen uit.

De bedrijven hoeven niet al het werk opnieuw te doen, maar ze moeten wel aantonen dat de hoeveelheid antistoffen die de vaccins opwekken “niet wezenlijk lager is dan opgewekt wordt door het originele ”.

Ze moeten dat onderzoeken bij mensen die nog niet zijn gevaccineerd en nog niet eerder het coronavirus hebben opgelopen, voor zover dat valt aan te tonen.

“Ook moet gekeken worden wat het vaccin doet bij mensen die eerder met het originele vaccin zijn geprikt en wat één prik doet ten opzichte van een tweede prik met het oorspronkelijke óf het aangepaste vaccin.”

CBG-voorzitter ….

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU moest toestemming geven: Ondernemers krijgen extra overheidssteun 16 weken later

Voorzitter EU-parlement wil dat de nationale gezondheidszorg een EU zaak wordt