in ,

Voorzitter EU-parlement wil dat de nationale gezondheidszorg een EU zaak wordt

EU Coronavirus Niki

Gezondheidsbeleid moet een Europese bevoegdheid worden. De coronapandemie maakt duidelijk dat een gegarandeerd, effectief Europees antwoord nodig is en beleid op Europees niveau niet langer taboe mag zijn, heeft de voorzitter van het Europees Parlement David Sassoli de 27 EU-leiders inclusief premier Mark aan het begin van hun videotop voorgehouden.

Hij bepleit een aanpassing van de EU-verdragen om dit mogelijk te maken. Nu is de gezondheidszorg in de EU nog een nationale bevoegdheid.

“De les die de pandemie ons heeft geleerd is dat er geen weg terug is. Dat zou een vergissing zijn, een verspilling van energie, en dat zou ons slecht uitgerust laten voor toekomstige uitdagingen. Onze taak is nu een Europees gezondheidsbeleid te ontwikkelen, en duidelijke bevoegdheden toe te wijzen aan de EU-instellingen.”

De EU-leiders bespreken voor de tweede keer dit jaar over de coronacrisis. Op de agenda staan het versnellen van het vaccinatie-, autorisatie- en productieproces.

Daarnaast bespreken de 27 de nieuwe varianten van het , reisbeperkingen, inentingsbewijzen en internationale ……

Lees verder bij de bron: Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
cdc centers for disease control

Nieuwe ‘soepelere’ EU-regels voor aangepaste versies coronavaccins

Oei! De Belgische regering heeft haar bevolking uitgerust met giftige mondkapjes