in ,

Voorzitter EU-parlement wil dat de nationale gezondheidszorg een EU zaak wordt

Gezondheidsbeleid moet een Europese bevoegdheid worden. De coronapandemie maakt duidelijk dat een gegarandeerd, effectief Europees antwoord nodig is en beleid op Europees niveau niet langer taboe mag zijn, heeft de voorzitter van het Europees Parlement David Sassoli de 27 -leiders inclusief premier Mark Rutte aan het begin van hun videotop voorgehouden.

Hij bepleit een aanpassing van de EU-verdragen om dit mogelijk te maken. Nu is de gezondheidszorg in de EU nog een nationale bevoegdheid.

“De les die de pandemie ons heeft geleerd is dat er geen weg terug is. Dat zou een vergissing zijn, een verspilling van energie, en dat zou ons slecht uitgerust laten voor toekomstige uitdagingen. Onze taak is nu een Europees gezondheidsbeleid te ontwikkelen, en duidelijke bevoegdheden toe te wijzen aan de EU-instellingen.”

De EU-leiders bespreken voor de tweede keer dit jaar over de . Op de agenda staan het versnellen van het vaccinatie-, autorisatie- en productieproces.

Daarnaast bespreken de 27 de nieuwe varianten van het coronavirus, reisbeperkingen, inentingsbewijzen en internationale ……

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
1 maand geleden

Nog meer eu dictatuur,? Dacht het niet

Nieuwe ‘soepelere’ EU-regels voor aangepaste versies coronavaccins

Oei! De Belgische regering heeft haar bevolking uitgerust met giftige mondkapjes