in ,

Nu neemt het ‘onafhankelijke’ bijwerkingencentrum Lareb nog even vakantie ook, uw gezondheid interesseert niet

1920px Red and blue pill 1

Vandaag heb ik het over Lareb. Heel kort door de bocht kan je ze beschrijven als de waakhond die de veiligheid van geneesmiddelen en vaccinaties bewaakt.

ONAFHANKELIJK

De Lareb site meldt dat ze een onafhankelijke organisatie zijn. Bijwerkingencentrum Lareb is een onafhankelijke stichting met een bestuur en een klinische adviesraad. Voor haar taken wordt Lareb gefinancierd door het CBG en het ministerie van VWS.

DOELSTELLING

De Lareb site meldt over hun doelstelling: Bijwerkingencentrum Lareb is het Nederlandse meld- en kenniscentrum voor bijwerkingen van geneesmiddelen, waaronder vaccins, én geneesmiddelengebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding. Lareb signaleert risico’s van het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse praktijk en genereert en verspreidt kennis hierover. Lareb voert voor het CBG een deel van de wettelijke taak uit op het gebied van de geneesmiddelenbewaking (verzamelen, registreren en analyseren van meldingen over bijwerkingen van geneesmiddelen door medische beroepsbeoefenaren en patiënten), zoals vermeld in de toelichting op de Geneesmiddelenwet.

ONAFHANKELIJK?

Zoals ze zelf verkondigen worden ze gefinancierd door het ministerie van VWS. Wikipedia meldtDit ministerie draagt in de eerste plaats de zorg voor de volksgezondheid. Dit betreft onder andere het beleid met betrekking tot ziekenhuizen, geneesmiddelen ziektekosten en huisartsen.

Daarnaast worden ze zoals ze zelf verkondigen gefinancierd door het CBG, het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Wikipedia meldt:

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is een Nederlands overheidsagentschap onder verantwoordelijkheid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het CBG beoordeelt en bewaakt de balans tussen de werkzaamheid en de bijwerkingen en risico’s, en de kwaliteit van geneesmiddelen voor mens en dier. Het CBG is medeverantwoordelijk voor de geneesmiddelentoelating in de Europese Unie en eindverantwoordelijk voor de Nederlandse markt. Het College wordt conform de Geneesmiddelenwet benoemd door de minister van VWS. 

WAPPIEWAAN ONAFHANKELIJKHEID

De rest van dit artikel is wappiewaan. Hoe kan je met droge ogen beweren een onafhankelijke waakhond te zijn als je voor je financiering geheel afhankelijk bent van degenen die je controleert? Het CBG dat wordt gefinancierd door het ministerie VWS en daarnaast nog eens het ministerie zelf?

Kortom, het Lareb controleert Hugo, die Lareb voor 100% direct dan wel indirect financiert. Ik begrijp dat dit kritische denken teveel gevraagd is voor onze Haagsche elite. En als wappiedenken wordt weggezet. De broodheren van de organisatie die moet oordelen over de veiligheid van vaccins zijn degenen die over aanschaf en toelating van diezelfde vaccins gaan.

Hmmm. Als men hier onafhankelijke adviezen geeft is het niet DANKZIJ de financieringsrelatie maar ONDANKS de financieringsrelatie.

WAPPIEWAAN VAKANTIE

Daarnaast streeft Lareb er naar iedere twee weken een update te doen met betrekking tot de bijwerkingen. De laatste update was op 4 juli.

De volgende is op 3 augustus, volgende week dinsdag. Waar Nederlanders moeten kiezen of ze een prik accepteren of niet voor hun vakantie geeft Lareb meer dan 4 weken geen thuis.

De Lareb site meldtDeze update betreft alle binnengekomen meldingen bij Bijwerkingencentrum Lareb van vermoede bijwerkingen bij coronavaccins en die door deskundigen bekeken zijn tot en met 4 juli 2021…..De eerst volgende update zal zijn op 3 augustus 2021Het virus neemt geen vakantie maar Lareb zo te zien wel.

WAPPIEWAAN STERFTE IN VERBAND GEBRACHT MET VACCINATIE

Er zijn tot en met 4 juli volgens Lareb ….

Lees verder bij de bron: Vrijspreker.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
biometrische controle

Afstaan vingerafdrukken voortaan verplicht voor nieuwe identiteitskaart

assorted-color color pencils

Friese ouders richten ‘staatsvrije’ school op, keren zich tegen doorgeschoten coronabeleid en belabberd onderwijs