in ,

Nieuwste trend onder Europarlementariërs, opstappen en wachtgeld opstrijken?

De enige Europarlementariër van de Duitse partij Die PARTEI (De PARTIJ), die dit jaar voor het eerst in het Europees Parlement is gekozen, wil na een maand al opstappen.

Die PARTEI, opgericht als parodie op de ‘echte’ politiek, neemt sinds 2005 deel aan Duitse verkiezingen en zet zich in voor onder meer verplichte quota van luie medewerkers in bedrijven, een doorslaggevende rol van bier in de politiek en de afschaffing van de zomertijd.

Sonneborn wil met zijn aftreden het startschot geven voor een ‘rotatiebeleid’. ,,We zullen proberen maandelijks af te treden om 60 partijleden door het EU-parlement te sluizen. Dat betekent dat elk van die leden eens voor 33.000 euro per maand Brussel kan bekijken, dan aftreedt en nog eens 6 maanden wachtgeld krijgt”, aldus de kersverse europarlementariër volgens de krant Bild. ,,We melken de EU uit zoals een klein Zuid-Europees land.” Hij vindt er niets vreemds aan: ,,Ik geloof niet dat wij de geksten zijn in het Europaparlement.”

 

bron hier

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3459097678 3cbdd18f71 ukraine revolution1

Waarheid en eerlijkheid maakt geen deel meer uit van de westerse samenleving

3493924742 a004061001 pinautomaat1

Weg met contant geld, proef met dorpsgeldautomaten gaat door