in ,

Nog even over die “schade” aan Italiaanse Barcaccia-fontein door Feyenoorders met update

De bewuste schade is niet gekomen door de rellende Feyenoorders, de schade is al te zien op Google street view foto uit 2014

Barcaccia-fontein streetview

De italianen zeggen 1 miljoen euro nodig te hebben om de schade aan de fontein te herstellen:

Dit is de lijst van alle zogenoemde schade

  • Schade aan transportmiddelen openbaar vervoer: 200.000 euro
  • Schoonmaak Piazza di Spagna en Campo de’ Fiori: 20.000 euro
  • Gemiste inkomsten café’s, restaurants en ijssalons: 3 miljoen euro
  • Gemiste inkomsten bedrijven: 3 miljoen euro
  • Beschadigde auto’s en brommers: 60.000 euro
  • Imagoschade Rome: 1 miljoen euro
  • Inzet van mankracht en middelen, schade aan de politie: 300.000 euro
  • Fontein van Bernini: 1 miljoen euro

Via iltempo.

De restauratie destijds koste zelf maar 200.000 euro, de schade zou nu 5x hoger zijn?
Ook kwam er een oproep aan onze Koning om de schade te vergoeden,

„Hoogheid Koning Willem-Alexander, betaal schade Rome”

via Reformatorisch Dagblad.

VVD, PvdA en D66 willen dat de belastingbetaler de schade betaalt die is veroorzaakt door Feyenoord-fans aan de Barcaccia-fontein in Rome. Dat schrijven de fractievoorzitters van VVD, PvdA en D66 in de Eerste Kamer aan minister-president Rutte. Dat meldt dinsdagavond.

PvdA-senator Marleen Barth:

“U mag het zien als een oproep tot fatsoen vanuit de Senaat aan heel Nederland. Ik denk niet dat wij als Nederland in de wereld zo te boek moeten willen staan.”

Lees verder via ThePostOnline.

Het is toch vrij bizar dat wij als Nederlanders zijnde gaan betalen aan schade dit niet ontstaan is door de herrieschoppers van Feyenoord.
Overigens staat er al een bedrijf klaar om het helemaal gratis voor ons op te knappen, dat is best lieffff.

Het mag duidelijk zijn dat de weer een oor aangenaaid krijgt.
Bij de buren geenstijl waren ze er ook al achter gekomen.

Ook kwam ik nog een verhelderend stukje tegen bij de buren AD.nl

Feyenoord-supporter Niels Broeders is een actie gestart voor Frank de W., de werknemer van de fanshop die vorige week werd opgepakt bij de rellen in Rome. Met de Facebook-pagina ‘Frank moet blijven‘, hoopt de Feyenoorder dat Frank zijn baan bij de club behoudt en dat ‘zijn naam wordt gezuiverd’. ,,Hij was gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plek.”

Broeders was zelf ook bij de wedstrijd in Rome. ,,Ik ben met drie vrienden met de auto naar Rome gereden. De sfeer op het plein was perfect. Ik heb foto’s gemaakt met Romeinse jongeren, met een Feyenoordvlag. De winkels op het plein waren gesloten, maar ik stond met de eigenaren te praten. Zoiets hadden ze nog nooit gezien, zeiden ze. En dat bedoelden ze positief.”
,,Ik stond bij de Spaanse Trappen”, de plek waar veel Feyenoord-fans zich verzamelden. ,,Rond kwart over vier vroeg ik aan een ME’er wat de bedoeling was: moesten we met de bus naar het stadion, of mochten we lopend? I don’t know, zei hij. En een kwartier later voerden ze charges uit en werden we in bussen gepropt en geslagen! We stonden als sardientjes opgepropt in de bus.”Volgens Broeders hebben de Italiaanse autoriteiten de situatie onderschat. ,,Je weet dat er 6000 fans komen. Maar de dag voor de wedstrijd mochten we ineens niet meer naar het stadion lopen en moesten we met de bus!” Ook op het plein waar veel Feyenoordfans waren hadden de Italianen het slecht geregeld. ,,Er waren geen vuilnisbakken, geen dixi’s.. Ze hadden blijkbaar niet op zoveel fans gerekend.”

Lees verder via AD.nl.

UPDATE

Talloze, onbekend gebleven incidenten in Rome waarbij Feyenoord-supporters vorige week nog voor het voetbalduel door toedoen van AS Roma-hooligans gewond zijn geraakt, hebben het bloed van de Rotterdammers tot kookpunt gebracht.

,,Talloze taxichauffeurs hebben aan de harde kern van AS Roma doorgegeven waar Nederlanders verbleven. Met bizarre gevolgen: mensen die op de stoep van hun hotel finaal in elkaar werden geslagen. Ook na de wedstrijd zijn heel wat Feyenoorders dagenlang op hun kamer gebleven, uit om te worden aangevallen.”

Tijdens een van de excessen werd een Rotterdammer die met zijn vader en zoontje van twaalf naar Rome was afgereisd, compleet door de Italianen afgetuigd. ,,Opa mocht nog net op zijn kleinkind passen, maar de vader werd meegenomen naar een steegje en daar in elkaar getimmerd”, aldus een bron die niet genoemd wil worden.

Ook de rellen bij de Barcaccia-fontein zijn volgens Feyenoorders niet zomaar ontstaan. ,,Het is uit de hand gelopen toen de Italiaanse politie ingreep en als eerste een Rotterdamse vrouw met een klein kindje op haar arm tegen de vlakte sloeg.”

Lees verder via Telegraaf.nl.


 

Feyenoordsupporters voor rechter in Italië

In Rome is het proces begonnen tegen zes Feyenoord-supporters. Zij staan niet terecht voor de vernielingen die zijn aangericht tijdens de rellen in de stad in februari vorig jaar, maar voor het geweld dat zij toen hebben gepleegd.

De zes hoofdverdachten worden door het Italiaanse OM gezien als de aanstichters van het geweld. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en verzet bij arrestaties. Dat wordt veel zwaarder aangerekend dan bijvoorbeeld het vernielen van de Barcaccia-fontein. De verdachten kunnen drie tot vijf jaar celstraf krijgen.

Slecht voorbereid

Vanochtend deden zes politiemensen hun verhaal in de rechtszaal. “De agenten waren snel opgetrommeld en daardoor amper voorbereid op wat ze op het plein aantroffen”, zegt correspondent Rop Zoutberg, die de zaak volgt. “De meesten hadden geen wapenrusting aan en waren gewoon in gekleed.”

Lees verder bij de Bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

MinFin vergeet weer eens iets te vertellen: Belastingbetaler loopt risico door Duitse overname TenneT

Deskundige CNN: “Vlucht MH370 gekaapt door Putin en in het geheim geland op ruimtevaartbasis in Kazachstan”