in ,

Noodwet verlengd tot 1 december en uitgebreid: ‘Hoelang mag ‘tijdelijk’ duren?’

Normaal gesproken zou op 1 september de coronawet aflopen. Enkele maanden geleden zinspeelde zorgminister al op een verlenging van deze noodwet.

Er staan dingen in die we denk ik nog wat langer willen houden, aldus De Jonge tegenover Nieuwsuur. Hij noemde als voorbeeld het langer kunnen testen bij toegang.

Dat kan een reden zijn, zonder daarop vooruit te lopen, om een aantal elementen van die overeind te willen houden, zei de minister.

Onderzoeksjournalist Thomas Bollen wijst er in een Twitterdraadje op dat de ‘Tijdelijke Noodwet’ is verlengd tot 1 december en bovendien is uitgebreid met nieuwe regels.

De coronawet is al twee keer eerder verlengd. “Hoelang mag ‘tijdelijk’ duren?” vraagt Bollen zich af. “En welke criteria hangen er aan het label ‘noodsituatie’?”

Is twee jaar nog steeds tijdelijk?

De ‘Tijdelijke wet en Veiligheid’ is zelfs verlengd tot 1 september 2023. “Is twee jaar nog steeds tijdelijk?” vraagt Bollen.

Waterbouwkundige Auke Terlouw vult aan: “En hoogstwaarschijnlijk gaat het argument nog komen, ‘laten we de wetten maar definitief maken’, gebruikmakend van het excuus ‘we kunnen maar beter voorbereid zijn op een nieuwe pandemie’.”

De onderbouwing rammelt aan alle kanten

“Deze tijdelijke noodwet zal niet tijdelijk blijken te zijn, is mijn nederige voorspelling. Als de zich bepaalde bevoegdheden toekent, kan zij daar in de regel maar lastig afscheid van nemen,” reageert advocaat Paulus Botman.

Bollen haakt hierop in: “De ‘tijdelijke’ noodwet blijkt allerminst tijdelijk en er lijkt geen adequaat proces van toetsing en heroverweging te zijn ingericht.”

Hij voegt toe: ….

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Holocaustoverlevenden waarschuwen dat ze voor hun ogen een nieuwe holocaust zien ontvouwen, stop met COVID-19 vaccin

De ‘corona’ spoedwet werd al een jaar vóór de pandemie voorbereid