in , ,

Nou moe, nu beginnen JP Morgan en James Rickards ook al: Nieuwe crisis begint voor 2020

De Amerikaanse zakenbank JP Morgan voorspelt een nieuwe financiële crisis voor 2020. financieel-economisch model om crises te voorspellen wat de Amerikaanse bank gebruikt, baseert zich op 5 soorten input:

  1. De lengte van de huidige economische expansie
  2. De waarschijnlijke duur van de volgende recessie
  3. De hefboomwerking in de markt
  4. Beurskoersen versus boekwaarde
  5. De mate van deregulering en financiële ‘innovatie’ 

(Door JOOST VAN BUUREN, oorspronkelijk verschenen op biflatie.nl)

Meer en meer handel gebeurt computergestuurd dus automatisch en zonder menselijk ingrijpen, wat een sneeuwbaleffect kan veroorzaken. De duur en hevigheid van de komende crisis zal afhankelijk zijn van de mate van liquiditeit in de markt. Op dit ogenblik is het daarmee in ieder geval niet goed gesteld, aldus de zakenbank.

Nieuwe crisis 2020

Verder verscheen eerder in 2018 het boek met de veelzeggende titel ‘The Coming Crisis‘, over de vele gevaren die nog steeds in de markt zitten en cumuleren. De fragiliteit van het economisch systeem werd blootgelegd door de globale financiële crisis van 2008. Hier krijgt u een preview van dit interessante, omvangrijke en diepgravende werk van o.m. een Engelse hoogleraar.

Ook Rickards waarschuwt wederom

In dit artikel waarschuwt James Rickards eveneens. Mis de voortekenen niet die aan een crisis steeds vooraf gaan, schrijft hij. Bij de twee recentste crisissen – 1998 en 2008 – was die aanloop tot de effectieve uitbraak wel 15 maanden lang. Nauwlettende observeerders, beleggers en investeerders hadden, net zoals vandaag, meer dan genoeg tijd om uit te stappen.

Echter: wie deed dat effectief?

Rickards stelt voor een hand in de aandelenmarkt te houden, maar ondertussen goed uit te kijken naar meer omina voor de naderende ‘Great Liquidity Crisis‘. Met een steeds groter deel van de portefeuille richting cash en goud te verschuiven.

Je verdient daar weinig tot niets op maar houdt je kruit droog om later goedkoop te kunnen inkopen. Hier leest u meer van en over deze prominente advocaat, investeringsbankier, econoom en bestseller-schrijver.

Binnen 15 maanden is het trouwens al 2020, daar maar eens over na.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dijkhoff: dubbele straffen voor criminaliteit in probleemwijken! Goed idee of afleidingsmanoeuvre van het dividenddrama?

Zwart gat voor EU-geld: Europese Rekenkamer laakt geldverkwisting voor vrede en veiligheid in Afrika