in ,

“Als het hele systeem instort, is goud nodig om opnieuw te beginnen”, wat weet De Nederlandsche Bank?

hamiltonleen / Pixabay

Het zijn niet alleen “ blogs” die (voor de afgelopen 11 jaar) hebben gewaarschuwd dat een monetaire reset onvermijdelijk is en de enige haalbare fallback-optie zodra vertrouwen in fiat valuta is verloren, is een gouden standaard noodzakelijk (iets dat zelfs Mark Carney liet doorschemeren recentelijk): centrale doen nu ook mee aan de doemparade.

Een artikel gepubliceerd door De Nederlandsche Bank (), of Nederlandse , heeft velen geschokt met zijn bewering dat “als het systeem instort, de goudvoorraad kan dienen als basis om het weer op te bouwen. Goud versterkt het vertrouwen in de stabiliteit van de balans van de centrale bank en creëert een gevoel van veiligheid. ”

Hoewel sombere van een monetaire reset nauwelijks nieuw zijn, zijn ze traditioneel verbannen naar de rand van het reguliere financiële denken – immers, zoals Mario Draghi de afgelopen jaren verschillende keren heeft gezegd, is de loutere overweging van een “doemscenario” voldoende om de zichzelf vervullende profetie die deze materialiseert te creëren .

Als zodanig is het verbluffend om te zien dat een reguliere financiële instelling openstaat over de superieure waarde van beperkte, niet-fiat, gezonde geldmiddelen.

Het is ook hypocriet gezien de diametraal tegenovergestelde Keynesiaanse praktijken die regelmatig door centrale banken en officiële instellingen over de hele wereld worden toegepast: het IMF publiceerde tenslotte slechts een paar maanden geleden de goedkeuring van van de gouden standaard in de jaren 1870 als de katalysator voor instabiliteit in het wereldwijde monetaire systeem.

Snel vooruit naar vandaag, wanneer de Nederlandsche Bank toegeeft dat goud niet alleen het monetaire systeem destabiliseerde, maar het zal de enige redder zijn wanneer alles crasht.

Lees verder bij de bron: worldunity.me


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vrije meningsuiting mag niet meer: EU zwijgt volledig over politieke gevangenen in Catalonië

ABC News betrapt op het gebruik van oude schietbaanbeelden om nepnieuws te pushen over Turkse ‘slachting’