in

Nu gaan ook Mbo-studenten helpen prikken zetten in de vaccinatie-gekte

Veertien studenten van ROC Midden , MBO en MBO Utrecht doen mee aan een vaccinatiepilot. Een week lang gaan zij de ondersteunen in het zetten van coronavaccinaties.

Als de pilot een succes is, kunnen de studenten voor langere tijd aan de slag in de vaccinatiestraat. En dat komt goed uit, want veel studenten zijn nog op zoek naar een stageplaats.

Joost Heeroma, woordvoerder van ROC Midden Nederland, vertelt dat de pilot een samenwerking is tussen de scholen en GGD. Hij noemt het „een win-win scenario”.

Studenten krijgen prikles

Iedere student die de opleiding verpleegkunde of doktersassistent volgt op een van de bovengenoemde mbo-scholen, krijgt prikles. Heeroma vertelt dat ze deze priklessen „naar voren” hebben gehaald.

„Wij hebben die lessen eerder gegeven dan normaal in de planning zou staan. Vervolgens hebben wij tegen de GGD gezegd dat wij studenten hebben die kunnen helpen met vaccineren.’’

De GGD sloot zich aan bij het initiatief en samen hebben ze het plan opgezet….

Lees verder bij de bron: Metronieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

“Ik werk niet bij de politie om hard tegen mensen op te treden die normaal menselijk gedrag vertonen”

Wen maar aan het nieuwe normaal: ‘Na corona verdwijnt een derde van non-foodwinkels’