in ,

Oeps: Duitsland is de grootste CO2 producent

ddbdc745533baa65cf4d3826 640 windmolen1

De Energiewende in , itt wat velen dachten, maakt Duitsland een van de hoogste CO2 uitstoters en ondanks honderden miljarden aan investeringen en subsidies, zijn ze nog tientallen jaren afhankelijk van (bruin)kolen centrales. Cijfers Eurostat en studie door de Energy for Humanity, gepubliceerd op de VN conferentie UNFCC in Bonn 14 nov

Omdat Duitsland de kerncentrales afsluit, moest een kwart van de electriciteits productie op een andere manier gedaan worden. Dat schaffen ze niet met wind en , maar met bruinkool en kolen!

Daardoor jagen ze 18,2% van de Europese CO2 productie de lucht in en staan daarbij op plaats 14 van mbt CO2 vermindering. Toch wat anders dan die schattige windmolens en zonneweides lijken te vertellen. En dat feestje kost dan tot 2030 volgens milieuminister Peter Altmeier zo'n € 1000 miljard aan subsidies en gegarandeerde groene stroom afname, niet meegerekend de kosten van sluiten oude centrales.( Frankfurther Allgemeine).

Maar ongeacht de zekerheid of het CO2 verhaal wel een probleem is, gaan ze gewoon door op de ingeslagen weg.

Lees ook eens verder bij de bron: Oeps: Duitsland is de grootste CO2 producent.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
IMG 8545

NGO-isering en de commercialisering van activisme

kenteken registratie op snelwegen

Eerste Kamer stemt in met massale kentekenregistratie voor opsporing