in

Onderzoekers Hongkong: voor het eerst herbesmetting met corona vastgesteld, geen ziekteverschijnselen 

Een 33-jarige man in Hongkong heeft voor de tweede keer een besmetting opgelopen met SARS-CoV-2. Onderzoekers van de Universiteit van Hongkong hebben dat met zekerheid vastgesteld.

Ze hebben virusmateriaal van de eerste keer dat de man besmet raakte in april genetisch onderzocht en deden dat opnieuw toen de man deze maand een tweede keer positief testte op het coronavirus.

Het virusmateriaal van april bleek iets te verschillen van dat van augustus. Dat betekent een onomstotelijk bewijs dat de man twee keer besmet is geraakt door een net iets andere virusstam.

Het gerenommeerde tijdschrift Clinical Infectious Diseases heeft het artikel van de onderzoekers over hun bevindingen inmiddels geaccepteerd.

De wetenschappers, onder leiding van hoogleraar Kwok-Yung Yuen, trekken een weinig hoopvolle conclusie op basis van hun onderzoek.

“Onze onderzoeksresultaten suggereren dat SARS-CoV-2 mogelijk onder de bevolking zal blijven circuleren ondanks kudde-immuniteit als gevolg van besmettingen.”

Dat zou betekenen dat SARS-CoV-2 zich wat dat betreft gedraagt als de gewone verkoudheidsvirussen die circuleren. In april had de man uit Hongkong, die werkzaam is in de IT-sector, weinig ziekteverschijnselen, in augustus helemaal geen.

De onderzoekers denken dat herinfecties milder zouden ….

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vraagtekentje123
6 maanden geleden

Niet ziek, niet dood, waar gaat het weer over, absurd dat mensen hier nog intrappen.

Jannie Veraerden
6 maanden geleden

Het blijft merkwaardig: de – nog steeds onbewezen – theorie omtrent de vermeende besmettelijkheid van iets dat niet leeft en niet zelfstandig kan bestaan is eigenaardig. Daarnaast zijn er ook de verklaringen van diverse virologen omtrent de totale afwezigheid van onderzoeken die eenduidig en met zekerheid het bestaan van allerlei zogenaamde virussen aantonen. SARS-CoV-2 zou een virion zijn of een exosoom (dat laatste is een lichaamseigen product als gevolg van een reactie op iets waarvan de oorsprong heel divers kan zijn). Dan heb je nog het gegeven dat de PCR-test onbetrouwbaar is en niet zou moeten worden gebruikt voor diagnostische doeleinden. Hoe kan men met “zekerheid” het bestaan vaststellen van iets dat nog nooit is geïsoleerd op basis van een test die onbetrouwbaar is, terwijl men nog nooit met “zekerheid” heeft kunnen vaststellen dat dit “iets” op een reproduceerbare wijze voorspelbaar vaststaande ziekteverschijnselen veroorzaakt? Iedereen blijft maar het woord “virus” gebruiken, maar wat is dit eigenlijk echt en waarom steeds die associatie met “ziekte”?

ECB bedankt! Onze woonhut heeft de prijs van een paleis

Twee keer zoveel mensen vragen hulp vanwege geldproblemen