in ,

Ongelooflijk: Verstandelijke beperkte fraudeslachtoffer moet pgb terug betalen aan verzekeraar

Een verstandelijke beperkte Helmonder moet toch 3.200 aan pgb- betalen aan CZ Zorgkantoor.

De man was in 2013 cliënt bij Totaalzorg, een Helmondse instelling die kwetsbare jongvolwassenen huisvesting en begeleiding bood. Het beheer van zijn persoonsgebonden budget om te bekostigen gaf Stoffels in handen van Stichting Financiële Ondersteuning Cliënten. De 37-jarige Helmondse eigenaar van Totaalzorg en de 47-jarige Udenhoutenaar achter SFOC worden door het nu verdacht van grootschalige fraude met pgb's in Zuidoost-Brabant.

In zijn uitspraak toont de ‘begrip voor de situatie', maar in zijn ogen voert CZ Zorgkantoor terecht aan dat de ‘budgethouder zelf verantwoordelijk is voor onjuiste besteding en verantwoording'. De ‘nadelige gevolgen van de keuze voor SFOC' zijn voor risico van Stoffels, vindt de rechter. “Ik draai nu op voor geld dat in de zakken is verdwenen van mensen die misbruik van mij hebben gemaakt”, zegt het 25-jarige slachtoffer uit Helmond in BN/De Stem in reactie op de uitspraak. “Ik ben mijn geloof in onze kwijt.”

Lees verder bij de Bron: Skipr


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sprookjes rond elektrische auto doorgeprikt

Rambam – De Schaduwkant van het Nederlandse Belastingparadijs (bukraket, rusland, rostec)