in ,

Ongelooflijk: Verstandelijke beperkte fraudeslachtoffer moet pgb terug betalen aan verzekeraar

Een verstandelijke beperkte Helmonder moet toch 3.200 aan pgb- betalen aan CZ Zorgkantoor.

De man was in 2013 cliënt bij Totaalzorg, een Helmondse instelling die kwetsbare jongvolwassenen huisvesting en begeleiding bood. Het beheer van zijn persoonsgebonden budget om te bekostigen gaf Stoffels in handen van Stichting Financiële Ondersteuning Cliënten. De 37-jarige Helmondse eigenaar van Totaalzorg en de 47-jarige Udenhoutenaar achter SFOC worden door het Openbaar Ministerie nu verdacht van grootschalige fraude met pgb’s in Zuidoost-Brabant.

In zijn uitspraak toont de rechter ‘begrip voor de situatie’, maar in zijn ogen voert CZ Zorgkantoor terecht aan dat de ‘budgethouder zelf verantwoordelijk is voor onjuiste besteding en verantwoording’. De ‘nadelige gevolgen van de keuze voor SFOC’ zijn voor risico van Stoffels, vindt de rechter. “Ik draai nu op voor geld dat in de zakken is verdwenen van mensen die misbruik van mij hebben gemaakt”, zegt het 25-jarige slachtoffer uit Helmond in BN/De Stem in reactie op de uitspraak. “Ik ben mijn geloof in onze kwijt.”

Lees verder bij de Bron: Skipr


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gerechtigheid
5 jaren geleden

Wat een ongelooflijke puinzooi hebben die hufters in Den Haag er van gemaakt en ze blijven maar doorgaan ook! Zelfs de rechters gaan er aan meedoen!
Wat is Nederland afgegleden in korte tijd “dankzij” dit harteloze, ongevoelige, liegende en corrupte kabinet! Ze maken recht wat krom is; niet te geloven!
En dan gaat die lul Samsom op het partijcongres van de PVDA ook nog beweren dat de armoede is afgenomen en iedereen er op vooruit is gegaan in koopkracht; dan ONTBREEKT toch echt het nodige aan zijn verstand en leeft hij op een andere planeet!
Daarna gaat hij ook nog Van Rijn staan ophemelen; dan hoor je echt niet thuis in de maatschappij maar moet je opgesloten worden in een inrichting voor geestelijk gehandicapten.

VAN DE PVDA MOET JE HET DUS NIET HEBBEN!

Sprookjes rond elektrische auto doorgeprikt

Rambam – De Schaduwkant van het Nederlandse Belastingparadijs (bukraket, rusland, rostec)