in

Ook dat nog, Vitens sluit twee waterbronnen wegens bodem vervuiling

Vitens stopt met het winnen van bronwater op twee plekken. Het drinkwaterbedrijf bevestigt berichten daarover in dagblad Trouw. De bronnen in Nijmegen en Zutphen voldoen op termijn niet meer aan de norm.

De waterwinning in Zutphen stopt in 2016. Daar zitten veel oplosmiddelen in de bodem, door jarenlange industriële activiteiten in het gebied.

De bron in Nijmegen gaat volgend jaar al dicht. Ook hier is de bodem verontreinigd door de bedrijven die er ooit stonden.

Directievoorzitter Declerq van Vitens maakt zich zorgen over de veiligheid van drinkwaterbronnen in . In een interview met de krant zegt ze dat de Nederlandse bodem haast vogelvrij is, nu bedrijven steeds vaker toestemming krijgen om in de bodem te boren voor onderzoek. Bij die boringen wordt vaak gebruik gemaakt van chemicaliën, die in de bodem en het grondwater terechtkomen.

via NOS Nieuws.


“We hebben in Nederland schoon en veilig drinkwater. Maar het kost ons steeds meer moeite om die hoge Nederlandse standaard vast te houden”, aldus Declercq. “Meer dan de helft van onze drinkwaterbronnen voldoet al niet meer aan de norm voor basiskwaliteit. In een kwart van onze wingebieden zien we resten van geneesmiddelen en pesticiden in het grondwater.”

via TROUW

Foto via Herr Zoepli


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Massale paniek: Instagram storing legt fotodienst plat

Falende ouders: ‘Snoep bij kassa uitbannen’, verbod dreigt