in

Oorlogsgraven maken plaats voor islamitische graven, niet goed genoeg, willen islamitische begraafplaats

wow 1544565877
Lars_Nissen_Photoart / Pixabay

Begraafplaats Nieuw Eykenduynen gaat mogelijk oorlogsgraven ruimen in het kader van een herinrichting. Die is bedoeld om te voorzien in de groeiende behoefte aan islamitische graven.

De begraafplaats aan de Kamperfoeliestraat telt twaalf oorlogsgraven van slachtoffers van de tweede wereldoorlog. Nu, ruim 75 jaar na hun dood, gaat een deel ervan mogelijk weg.

Op Nieuw Eykenduynen liggen vijf ‘oorlogsslachtoffers’ en zeven ‘slachtoffers van de oorlog’. De eersten zijn volgens de definitie van de Oorlogsgravenstichting burgers en militairen die in strijd met de vijand het leven hebben verloren.

Slachtoffers van de oorlog zijn omgekomen door oorlogsgeweld, zoals een beschieting.

Op Nieuw Eykenduynen gaat het onder meer om een verzetsstrijder, mensen die in een werkkamp het leven lieten en mannen en vrouwen die zijn gestorven bij het bombardement op het Bezuidenhout.

Over de toekomstige extra plekken op Nieuw Eykenduynen zegt Voorzitter Hamed Amrino van Stichting Bijzondere Islamitische Begraafplaatsen in Nederland (Bibin): ,,Ik zie liever dat Den Haag een islamitische begraafplaats krijgt dan een uitbreiding op een algemene begraafplaats.”

Op islamitische begraafplaatsen is namelijk de eeuwige grafrust geborgd, belangrijk …..

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4890300941 9181e2a295 b

“Burgerbetrokkenheid bij klimaatbeleid” – Oud ombudsman Brenninkmeijer heeft zich voor de kar laten spannen van klimaatpaus Ed Nijpels

Schermafbeelding 2021 03 23 om 15.31.39

Mondkapjes-apartheid terreur bij de AH