in , ,

Openbaar Ministerie zet voodoo-experts in om Nigeriaanse vrouwen gerust te stellen

voodoo 1547058592
nitell / Pixabay

Het Openbaar Ministerie (OM) zet voodoo-experts in om Nigeriaanse slachtoffers van mensenhandel te kalmeren. Jonge Nigeriaanse vrouwen die verhandeld zijn, durven namelijk regelmatig uit angst voor voodoo-vloeken niet in opstand te komen.

Dat meldt staatssecretaris Harbers (Asiel) in een brief aan de Tweede Kamer.

„Politie en OM nemen de angst van Nigeriaanse slachtoffers zeer serieus. Het OM heeft in Nederland woonachtige voodoo-experts ingeschakeld om de vrouwen gerust te stellen.”

Mensenhandelaren spreken een vloek over de vrouwen uit om ze te laten gehoorzamen. Gesmokkelde vrouwen durven hierdoor veelal geen hulp te zoeken, zegt Harbers.

„Het is daarom van belang om deze slachtoffers snel en goed te signaleren, zodat ze uit de uitbuitingssituatie gehaald kunnen worden.”

Lees ook eens verder bij de bron: Telegraaf.nl

Wat een gekkigheid allemaal en het mag ook bakken met geld kosten. Als het zo doorgaat zijn we terug in de oertijd beland.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rutte 1

Is Mark Rutte een oorlogsmisdadiger?

profiling 1546452927

Goed nieuws voor iedere Nederlandse burger: Burgerprofileersysteem SyRI dit jaar nog voor de rechter