in , ,

Is Mark Rutte een oorlogsmisdadiger?

rutte 1

De door de VS geleide coalitie, waaraan ook Nederland deelneemt, heeft naar eigen zeggen meer dan 1.100 burgers in Irak en Syrië vermoord. Maakt het dat de regeringsleiders van de deelnemende landen, aan wier handen dit bloed kleeft, voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag zich voor hun daden moeten verantwoorden?

Sinds Obama in maart 2011 de oorlog tegen Syrië begon, was en blijft Washington (ook) in dat land streven naar regimeverandering, wil het dat er een pro-westers bestuur wordt geïnstalleerd, moet het land worden opgedeeld, grondstoffen geplunderd, mensen worden uitgebuit en moet ook nog Iran verder worden geïsoleerd.

Dat is waar het imperialisme om draait – de meedogenloze zoektocht naar verovering en dominantie. Washington is verbonden met de NAVO, Israël en andere “bondgenoten”die helpen bij het nastreven van deze doelstellingen, en waarbij de menselijke factor van geen belang is.

Het Westen voert er een ongrondwettelijke oorlog, omdat het geen toestemming heeft van de democratisch gekozen regering van Syrië om zich in haar land te begeven, laat staan oorlog te voeren.

De door de VS-geleide coalitie operatie “Inherent Resolve” heeft informatie vrijgegeven over de nieuwste aantallen slachtoffers, die gedood zijn bij hun luchtaanvallen in Irak en Syrië. Ten minste 1.139 burgers zijn door de geallieerde legermacht “onbedoeld” gedood bij luchtaanvallen.

Het dodental wat de gezamenlijke strijdkrachten hebben opgegeven is herhaaldelijk aangevochten door Amnesty International. Deze organisatie (PDF hier) zegt dat de coalitie veel te rooskleurige cijfers verstrekt over het “grote aantal burgers dat is gedood en gewond door luchtaanvallen”.

De deelnemende landen van de “Inherent Resolve Kinetic Strike Group” zijn, naast ons eigen Nederland, de Verenigde Staten, Duitsland, Groot-Brittannië, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Bahrein, Jordanië, Polen, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Singapore, Marokko, Qatar, België, Denemarken, Frankrijk, Italië, Zweden, Finland, Noorwegen, Spanje en Turkije.

Formeel hebben alle politieke leiders van deze landen zich schuldig gemaakt aan talloze oorlogsmisdaden betreffende het doden van burgers. In het geval van Syrië en Irak wordt er door de coalitie geen legitieme oorlog gevoerd, maar heeft er een internationaal onrechtmatige inmenging plaatsgevonden (en vindt dat nog steeds plaats) in de interne aangelegenheden van de twee genoemde landen. Daarom is volgens het oorlogsrecht de term “collateral damage” niet van toepassing.

Dat maakt tegelijkertijd dat de betrokken regeringen en hun leiders medeplichtig zijn, en zouden ze moeten worden aangeklaagd wegens begane oorlogsmisdaden. Staatsrechtelijk gezien horen de betreffende personen thuis bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag melden, een behoren zij te worden aangeklaagd met een bijbehorende eis van levenslange gevangenisstraf, wat alleen mogelijk is als hun land een rechtsstaat is met een politiek onafhankelijke rechterlijke macht.

Maar ja, waar vind je die nog vandaag de dag?

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sheep 1547028350

Het schurkenstaatje Nederland speelt haar valse dEUntje weer goed mee onder leiding van minister Blok

voodoo 1547058592

Openbaar Ministerie zet voodoo-experts in om Nigeriaanse vrouwen gerust te stellen