in

PEPSI zegt dat het zal STOPPEN MET dode baby’s voor de smaak

14150450833 3b4a199683 pepsi

Een pro-life leider heeft een overwinning geboekt in haar pogingen om frisdrank fabrikant PepsiCo te overtuigen om het gebruik van geaborteerde foetale cellen in het onderzoek voor het verbeteren van de smaak van haar producten te stoppen gewonnen. Debi Vinnedge, directeur van Children of God for Life(COGFL), heeft aangekondigd dat ze eind april een brief van Paul Boykas, PepsiCo's vice-president voor Global Public Policy heeft ontvangen, waarin wordt bevestigd dat het bedrijf het gebruik van HEK-293 niet langer zal toestaan, een cellijn afkomstig van een menselijke embryonale nier, in haar partnership met Senomyx, het bedrijf waarmee het een van vier jaar durend, $ 30.000.000 contract voor het smaak onderzoek was getekend.

Zoals gemeld in november vorig jaar door The New American, had een PepsiCo aandeelhouder een resolutie ingediend bij de Securities and Exchange Commission in een poging het bedrijf te stoppen contracten met Senomyx aan te gaan, die, volgens de documenten, verzameld door Vinnedge cellijnen gebruiken afkomstig van geaborteerde baby's in het proces van de productie van kunstmatigesmaakversterkers. Volgens een rapport van LifeNews.com van dat moment, negeerde Pepsi had zorgen en kritiek van tientallen pro-life groepen en tienduizenden pro-life mensen die hun verzet tegen PepsiCo samenwerkend met biotechbedrijf Senomyx hadden geuit. Zelfs nadat aan het licht kwam dat ze bij het  testen van hun levensmiddelenadditieven foetale cellen van abortussen gebruiken.

Maar na een bijna één jaar durende campagne van COGFL met daarbij inbegrepen  een landelijke boycot van PepsiCo producten, stuurde Boykas eind april een brief aan Vinnedge om haar te verzekeren dat PepsiCo geen onderzoek, met inbegrip van onderzoek uitgevoerd door derden zou verrichten of financieren die gebruik maakt van menselijk weefsel of cellijnen afgeleid van embryo's of foetussen. Boykas verzekerde Vinnedge ook dat Senomyx niet HEK cellen of andere weefsels of cellijnen afkomstig van menselijke embryo's of foetussen voor onderzoek uitgevoerd in opdracht van PepsiCo had gebruikt.

In antwoord op de brief, zei Vinnedge dat ze absoluut blij is met de beslissing van PepsiCo. Ze hebben naar hun klanten geluisterd en zowel een wijs als diepzinnige uitspraak van corporate integriteit gemaakt die het grootste respect, bewondering, en de steun van het publiek verdient.

Vinnedge zei dat ze persoonlijk met Boykas heeft gesproken, die haar vertelde dat in het proces van interne discussies over de kwestie, functionarissen van het bedrijf hadden erkend dat het niet in het belang van PepsiCo's is om een beleid dat de relatie met de klant zou kunnen kwetsen voort te zetten. “We hebben de zaak zeer serieus genomen,” citeert Vinnedge Boykas. “We hebben een officiële verklaring over Verantwoord onderzoek en we zijn van plan naar dat beleid te leven.”

Het beleid, legde Vinnedge uit, “verbied ieder onderzoek door PepsiCo of derden die ze financieren het gebruik van menselijk weefsel of cellijnen afgeleid van embryo's of foetussen.”

Nieuws van de beslissing van PepsiCo galmde door de pro-life gemeenschap. “We zijn dankbaar naar PepsiCo, en vooral naar al diegenen die een luide en duidelijke boodschap hebben gestuurd naar de directie van dit bedrijf”, zegt Brad Mattes van life Issues Institute, een van de meer dan 30 groepen die zich hebben ingespannen om PepsiCo te overtuigen haar beleid te veranderen. Hij voegde eraan toe dat “er morele cellijnen zijn die Senomyx kan en moet gebruiken. Niet alleen voor PepsiCo onderzoek, maar voor al hun klanten” Vinnedge merkte op dat dergelijke bruikbare cellijnen gemakkelijk zouden kunnen komen van dieren, , of zelfs niet-foetale menselijke cellen die de “G-eiwit” bevatten, relevant voor de smaak receptoren.

Vinnedge zei dat buiten haar contract met PepsiCo, Senomyx, die royalty's voor de verkochte producten met behulp van de ingrediënten daarvan ontvangt, het gebruik van geaborteerde foetale cellen moet heroverwegen in smaak onderzoek. “Als ze geen geaborteerde foetus cellijnen gebruiken, beledigen ze niemand,” zei ze. “Als ze dat wel doen, beledigen ze zeker minstens de helft van de Amerikaanse consumenten die pro-life zijn.” Ze zei dat “het alleen financiële zin heeft voor zowel Senomyx en hun medewerkers als het een aanzienlijk verlies van de potentiële markt kan voorkomen. Senomyx moet stoppen met het gebruik van de geaborteerde foetus cellijnen in het geheel en we zullen hen onder druk blijven zetten om dat te doen.”

De pro-life leider voegde eraan toe dat individuen en gezinnen die Pepsi producten over de kwestie had geboycot nu een bedankje zouden moeten schrijven aan het bedrijf en haar CEO voor de ethische besluitvorming. En dan weer gewoon hun favoriete Pepsi producten gaan kopen om het te vieren” Vinnedge zei dat het te vaak lijkt alsof we ons concentreren op het negatieve en vergeten om de tijd te nemen om anderen te laten weten dat we hun inspanningen waarderen. Het is onze oprechte hoop dat het publiek opnieuw massaal in actie komt zoals ze dat deden tijdens de boycot, maar dit keer in waardering en steun voor PepsiCo ”

Lees verder via PEPSI zegt dat het zal STOPPEN MET dode baby's voor de smaak… Ja … dode baby's!.

Photo by JeepersMedia cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3935595119 153f565832 game is rigged

Experts geven toe complotdenkers hebben gelijk over de gemanipuleerde aandelen markt

8413390737 5f8c0e4936 belastingparadijs

Je verwacht het toch niet: Nederland helpt Griekse bedrijven met het ontwijken van belastingen