in

Politiestaat: Politie deelde afgelopen weekend ruim elfduizend boetes uit voor negeren avondklok

Agenten hebben vorig weekend 10.810 boetes moeten uitschrijven voor personen die de avondklok negeerden, meldt de politie maandag.

Dat zijn er bijna twee keer zoveel als in het voorgaande weekend, toen bijna zesduizend personen op de bon werden geslingerd.

De maatregel is sinds 23 januari van kracht. In de eerste zes dagen na de invoering van de avondklok werden in totaal 11.582 boetes uitgedeeld. Ook werden enkele honderden arrestaties verricht voor opruiing, rellen plunderen.

In totaal werden vorige week zaterdag zondag bijna dertienduizend coronaboetes uitgeschreven, omdat enkele duizenden personen zich bijvoorbeeld niet hielden aan de geldende mondkapjesplicht. Tevens ontvingen 610 mensen een waarschuwing.

Korpschef Henk van Essen zei voor aanvang van het weekend al dat “de tijd van waarschuwen voorbij was”.

Dat is volgens Van Essen ook terug te zien in het aantal bekeuringen. Nederlanders die na 21.00 uur zonder zwaarwegende reden toch buiten zijn, riskeren een boete van…

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
people gathering on concert field

‘Avondklok eindigt op 10 februari als cijfers blijven dalen’

Leven onder dictatuur, èn, hoe voelt dat tot heden?