in , ,

Privatisering van water en collectieve verontwaardiging

afaafe4277f120a0 640 drink water

De aanval op water door de buitengewoon goed georganiseerde misdaad is in diverse delen van Europa allang gaande; DeWereldMorgen schreef er een stukje over, dat deels over de toestanden in Italië gaat, en hoe die zich verhouden tot het referendum dat binnenkort wordt gehouden daar. Slovenië ziet de bui al hangen en pakt het weer heel anders aan.

Bedrijven als Nestlé, Coca Cola en Pepsi gebruiken heel veel water dat zij goedkoop weten te bemachtigen via hun loopjongens in de politiek – terwijl de omwonenden van zo’n bedrijf vaak gedwongen worden hun eigen water superduur in de vorm van flesssen drinkwater terug te kopen.

De baas van Nestlé werd in zeer korte tijd wereldberoemd met deze youtube, waarin hij onomwonden stelt dat ‘all your water are belong to us’. Coca Cola en Pepsi bemoeien zich indringend met Uw gezondheid, alhoewel hun drankjes gebruikt kunnen worden om de roest van Uw kranen te verwijderen, zo gemeen zijn die. Vooral als er ‘dieet’ op staat, of suikervrij of iets dergelijks, want dan zit er aspartame in, dat bij muizen het breintje perforeert.

En zelfs als er suiker in die drankjes zit in plaats van zoetstof veroorzaakt die “suiker” grote schade bij de bevolking in de vorm van obesitas.

Wie het waagt om zichzelf van bijvoorbeeld stroom te voorzien kan echter op gevangenisstraf rekenen. Want competitie, daar houden deze grote jongens niet van. Binnenkort wellicht dus belasting op zonneschijn en regenwater op uw dak via de almachtige EU, daar worden de multinationals blij van: all your everything are belong to us!

De Wereld Morgen:
“De Europese trojka heeft nu het spreekwoordelijke warm water uitgevonden, in navolging van wat het IMF sinds jaar en dag oplegt aan ontwikkelingslanden, door armlastige Euro-landen als Portugal en Griekenland op te leggen, hun waternet te verkopen aan de meestbiedende privéfirma. Op die manier krijgen ze als staat een grote som geld binnen om hun schulden af te betalen.

Op die manier wordt een gemeenschappelijk goed (net zoals lucht (via emissierechten), aarde en vuur (privatisering van de energiemarkt)) een commercieel product, dat ontglipt aan de politieke macht en in handen komt van een commerciële onderneming.”

“Het is duidelijk dat deze laatste zich via schaalvergroting gaandeweg zal organiseren als multinationale onderneming, waardoor ze aan geen enkele nationale wet meer gebonden is. De sector komt in handen van enkele grote spelers (net zoals de energiesector) en de consument is het slachtoffer: hij mag voortaan gaan uitzoeken waar hij het goedkoopst aan water kan geraken.”

Bron via Zaplog

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
imf wb rich poor

Griekse problemen zullen nog decennia-lang aanslepen (minimaal tot 2047)

7213036268 13ed3635d7 Illuminati e14180727017271

Het ontstaan van Illuminati en de eerste aanzet tot globalisatie