in ,

Rechter wijst voor tweede keer verlaging kinderbijslag Marokko af

Het steunpunt voor teruggekeerde Marokkaanse in Berkane in is blij dat een Nederlandse rechter voor de tweede keer de verlaging van de kinderbijslag heeft afgewezen. Vrijdag besliste de Centrale Raad van Beroep in Utrecht dat een lagere kinderbijslag voor kinderen in Marokko strijdig is met het sociale zekerheidsverdrag tussen en Marokko.

In januari noemde de Amsterdamse rechtbank de verlaging van de kinderbijslag ook al in strijd met het verdrag. De rechter bepaalde toen dat de Sociale Verzekeringsbank () de uitkeringen aan teruggekeerde Marokkanen niet met 40 procent had mogen verlagen in het kader van de woonlandbeginsel.

De Wet woonlandbeginsel, die op 1 juli 2012 werd aangenomen, bepaalt dat uitkeringen moeten worden aangepast aan het niveau van de kosten van het levensonderhoud in het land waar de uitkeringsgerechtigde woont.

Uitkeringsgerechtigden vinden dat in strijd met het sociale zekerheidsverdrag tussen Nederland en Marokko, waarin uitkeringen worden beschermd. Omdat Marokko niet wil meewerken aan het verlagen van de uitkeringen heeft het Nederlandse kabinet inmiddels een wetsvoorstel ingediend om dat verdrag met Marokko op te zeggen.

Mohamed Sayem, directeur van de stichting Steunpunt Remigranten, is tevreden over de uitspraak, maar realiseert zich ook dat de strijd nog niet gestreden is. Als het verdrag wordt opgezegd, wordt de kinderbijslag naar Marokko volledig gestopt.

Lees verder via Stop de bankiers.

 

Foto via mhobl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het leek zo’n toffe peer, maar nu leren we de echte Timmermans kennen

Van spaarbank naar voedselbank