in

Asscher zegt verdrag Marokko toch niet op, trek nu ook eens de Nederlander recht kerel.

20d5dfc947a8fe47 640 armoede

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) wil de opzegging van het socialeverzekeringsverdrag met opschorten.

Hij verwacht binnen enkele weken met een akkoord te komen met de Marokkanen over de aanpassing van uitkeringen van het verdrag.

Asscher: “Na een lange impasse zit er nu eindelijk schot in de zaak. Ik dat we een belangrijke horde hebben genomen om het verdrag aan te passen aan deze tijd. We kennen een lange vriendschapsband van 400 jaar met Marokko, het heeft mijn voorkeur het verdrag in overleg te wijzigen in plaats op te zeggen.”

Aanpassen

De minister van Sociale Zaken wil de hoogte van de uitkeringen aanpassen aan het levenspeil in Marokko. Dat betekent dat uitkeringen flink lager uitpakken. Maar volgens de rechter is dat strijdig met het verdrag met het Noord-Afrikaanse land.

Marokko vindt dat Marokkanen die in gewerkt hebben en daar premie hebben betaald, recht hebben op dezelfde als Nederlanders die evenveel premie hebben betaald.

Marokko wilde dan ook niet meewerken aan een wijziging van het verdrag, dat stamt uit 1970. Juridisch gezien staan de Marokkanen ook in hun recht.

Lees verder via: NU.nl

 

Ondertussen ontvangt een Marokkaan meer kinderbijslag dan een echte Nederlander als je de levenstandaard en kosten met elkaar vergelijkt!

 

Wanneer betaalt de het kindgebonden budget en/of kinderopvangtoeslag?

In 2 situaties betaalt de SVB in plaats van de  het kindgebonden budget en/of de kinderopvangtoeslag. Dan krijgt u deze niet meer vooraf per maand, maar na afloop van het kwartaal.

1. U krijgt een aanvulling op een buitenlandse gezinsbijslag

In veel landen krijgen gezinnen met kinderen ‘gezinsbijslag'. In Nederland bestaat de gezinsbijslag uit de kinderbijslag, het kindgebonden budget en de kinderopvangtoeslag. Soms kunt u gezinsbijslag uit Nederland én uit een ander land krijgen. Er zijn regels welke gezinsbijslag dan ‘voorrang heeft': de Nederlandse of de buitenlandse. Krijgt u de volledige buitenlandse gezinsbijslag en is deze per kind lager dan de Nederlandse gezinsbijslagen voor dit kind? Dan vult de SVB het bedrag aan tot het bedrag van de Nederlandse gezinsbijslag.

Krijgt u kindgebonden budget en/of kinderopvangtoeslag? Dan kijken we of uw buitenlandse gezinsbijslag lager is dan de kinderbijslag, het kindgebonden budget en/of kinderopvangtoeslag samen. Als dit zo is, vullen we uw buitenlandse gezinsbijslag aan tot het bedrag van de Nederlandse kinderbijslagen. U krijgt deze aanvulling per kwartaal. De SVB betaalt het bedrag als het kwartaal is afgelopen.

2. Uw kind woont in Marokko

Krijgt u kinderbijslag uit Nederland voor een kind dat in Marokko woont? Dan betalen we elk kwartaal de kinderbijslag aan de ouder of verzorger in Marokko.

Krijgt u ook kindgebonden budget en/of kinderopvangtoeslag voor een kind dat in Marokko woont? Dan betalen we het kindgebonden budget en/of kinderopvangtoeslag elk kwartaal aan de ouder of verzorger in Marokko.

De SVB betaalt de bedragen als het kwartaal is afgelopen.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
euro kapot9

Hoe je het wendt of keert de euro is permanent

642x999 7688178

Niemand mocht weten dat deze vliegtuigen dagenlang boven Baltimore cirkelden