in

Asscher zegt verdrag Marokko toch niet op, trek nu ook eens de Nederlander recht kerel.

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) wil de opzegging van het socialeverzekeringsverdrag met Marokko opschorten.

Hij verwacht binnen enkele weken met een akkoord te komen met de Marokkanen over de aanpassing van uitkeringen van het verdrag.

Asscher: “Na een lange impasse zit er nu eindelijk schot in de zaak. Ik dat we een belangrijke horde hebben genomen om het verdrag aan te passen aan deze tijd. We kennen een lange vriendschapsband van 400 jaar met Marokko, het heeft mijn voorkeur het verdrag in overleg te wijzigen in plaats op te zeggen.”

Aanpassen

De minister van Sociale Zaken wil de hoogte van de uitkeringen aanpassen aan het levenspeil in Marokko. Dat betekent dat uitkeringen flink lager uitpakken. Maar volgens de is dat strijdig met het verdrag met het Noord-Afrikaanse land.

Marokko vindt dat Marokkanen die in gewerkt hebben en daar premie hebben betaald, recht hebben op dezelfde als Nederlanders die evenveel premie hebben betaald.

Marokko wilde dan ook niet meewerken aan een wijziging van het verdrag, dat stamt uit 1970. Juridisch gezien staan de Marokkanen ook in hun recht.

Lees verder via: NU.nl

 

Ondertussen ontvangt een Marokkaan meer kinderbijslag dan een echte Nederlander als je de levenstandaard en kosten met elkaar vergelijkt!

 

Wanneer betaalt de SVB het kindgebonden budget en/of kinderopvangtoeslag?

In 2 situaties betaalt de SVB in plaats van de Belastingdienst het kindgebonden budget en/of de kinderopvangtoeslag. Dan krijgt u deze niet meer vooraf per maand, maar na afloop van het kwartaal.

1. U krijgt een aanvulling op een buitenlandse gezinsbijslag

In veel landen krijgen gezinnen met kinderen ‘gezinsbijslag’. In Nederland bestaat de gezinsbijslag uit de kinderbijslag, het kindgebonden budget en de kinderopvangtoeslag. Soms kunt u gezinsbijslag uit Nederland én uit een ander land krijgen. Er zijn regels welke gezinsbijslag dan ‘voorrang heeft’: de Nederlandse of de buitenlandse. Krijgt u de volledige buitenlandse gezinsbijslag en is deze per kind lager dan de Nederlandse gezinsbijslagen voor dit kind? Dan vult de SVB het bedrag aan tot het bedrag van de Nederlandse gezinsbijslag.

Krijgt u kindgebonden budget en/of kinderopvangtoeslag? Dan kijken we of uw buitenlandse gezinsbijslag lager is dan de kinderbijslag, het kindgebonden budget en/of kinderopvangtoeslag samen. Als dit zo is, vullen we uw buitenlandse gezinsbijslag aan tot het bedrag van de Nederlandse kinderbijslagen. U krijgt deze aanvulling per kwartaal. De SVB betaalt het bedrag als het kwartaal is afgelopen.

2. Uw kind woont in Marokko

Krijgt u kinderbijslag uit Nederland voor een kind dat in Marokko woont? Dan betalen we elk kwartaal de kinderbijslag aan de ouder of verzorger in Marokko.

Krijgt u ook kindgebonden budget en/of kinderopvangtoeslag voor een kind dat in Marokko woont? Dan betalen we het kindgebonden budget en/of kinderopvangtoeslag elk kwartaal aan de ouder of verzorger in Marokko.

De SVB betaalt de bedragen als het kwartaal is afgelopen.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
André
5 jaren geleden

Asscher is nooit van plan geweest om het verdrag op te zeggen. Marokko kan de poot stijf houden. Verder is dit één grote afleidingsmethode. Die paar miljoen die naar Marokko gaan maken ons niet arm. Nee, de PvdA maakt ons arm door in 2016 meer dan 260 miljard euro van ons geld uit te geven: bijna een verdubbeling van de uitgaven in 10 jaar tijd. Nederland is een rijk land met een arme bevolking. Ons besteedbaar inkomen is het laagst van alle ons omringende landen. Winkels en ketens gaan failliet en de echte werkeloosheid stijgt, en veel modale gezinnen hebben niet eens meer geld voor passende schoenen voor hun kinderen. In 2017 zullen de lasten opnieuw flink stijgen, zo is de verwachting.
Nederland is een socialistische heilstaat in de laatste fase: armoede voor allen.
http://www.stone-ideas.com/wordpress/wp-content/uploads/2013/02/enKaufkraft13-1.jpg

Hoe je het wendt of keert de euro is permanent

Niemand mocht weten dat deze vliegtuigen dagenlang boven Baltimore cirkelden