in , , , ,

Regering stuurt sleepnetwet(toegang tot alle communicatie burgers) naar Raad van State

Vandaag behandelt de ministerraad het sleepnetwetsvoorstel. Minister Plasterk wil de huidige wet voor de geheime diensten herzien in het wetsvoorstel staat dat er een aantal bevoegdheden bij moeten komen, zoals het .

Dat sleepnet wil zeggen dat de de geheime diensten toegang willen tot alle communicatie van burgers, die ze vervolgens kunnen filteren en analyseren in hun zoektocht naar de terreurvis in deze enorme datazee.

Bits of Freedom vindt dat de geheime diensten geen toegang moet kunnen krijgen tot de communicatie van de onschuldige burger en al helemaal niet als dat om ontzettend veel informatie van ontzettend veel burgers gaat. Daarbij is ook nog eens niet aangetoond dat het sleepnet zinnig zal zijn.

Ze zijn niet de enigen die die kritiek hebben. Nadat afgelopen zomer de consultatieversie ruim 1100 kritische reacties over het sleepnet kreeg, was minister Plasterk weer aan zet. Hij en zijn ambtenaren hebben vervolgens gekeken naar de ingestuurde reacties – en hebben met het sleepnet niet zoveel gedaan.

Wel blijkt dat het toezicht wordt verstevigd. BoF is heel erg benieuwd naar de daadwerkelijke tekst, maar dat kan nog een tijd duren – want na de ministerraad is de Raad van State aan zet. Zij moeten dan de regering adviseren over het voorstel, die vervolgens weer de wet kunnen aanpassen aan de hand van het gegeven advies.

Daarna wordt pas de échte tekst openbaar en dan weten we wat er écht met onze kritiek en de kritiek van alle anderen is gedaan. En alhoewel het persbericht erg enthousiast lijkt en de regering zelfverzekerd is, moeten we het nog maar afwachten – want de tekst is nog (lang) niet definitief.

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Onschuldige Bijstander
4 jaren geleden

Overheid en Big Data ICT is recept voor Big Failure dit is volgens mij meer bangmakerij dan realiteit maar goed dan kunnen we altijd nog codetaal gebruiken…

Huub
4 jaren geleden

Over privacy is primair eerst een referendum nodig.
\De staat doet echt alles om die privacy te breken,
Doe je dit niet dan krijg je toestanden zoals in de VS.Zie
,
Making a Murderer >>
.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Making_a_Murderer
http://www.nrc.nl/next/2016/01/18/de-nederlandse-making-a-murderer-1578182

Panama Papers, is de grens bereikt?

84% van ontwikkelingshulp Wereldbank naar belastingontwijkers