in

Rekenkamer: staatsgeheimen van Buitenlandse Zaken nog steeds slecht beveiligd

fail 1560499005 e1587482093347
TheDigitalArtist / Pixabay

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de beveiliging van informatie niet op orde en doet te weinig om dit op te lossen.

Daardoor bestaat het risico dat staatsgeheimen lekken. Over de verbeterplannen schetst minister Blok ten onrechte ‘een erg positief beeld aan de Tweede Kamer’.

Dat concludeert de Rekenkamer woensdag in een snoeihard rapport met de titel Verantwoordingsonderzoek Buitenlandse Zaken 2019.

Op ‘gehaktdag’, zoals de verantwoordingsdag op de derde woensdag van mei ook wordt genoemd, presenteren alle ministeries hun jaarverslagen. De Rekenkamer controleert die en velt tevens een oordeel over de bedrijfsvoering het afgelopen jaar.

‘Buitenlandse Zaken voldoet niet aan de eigen minimumeisen die het stelt aan informatiebeveiliging. Het probleem is ernstig en hardnekkig. Dit betekent uiteindelijk een risico, ook voor staatsgevoelige informatie’, zegt collegelid Ewout Irrgang van de Algemene Rekenkamer.

Lees verder bij de bron: De Volkskrant

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
amsterdam 1548172761

Amsterdam trekt 115.000 euro uit voor eerste energieneutrale moskee van Nederland

7174939623 559c6d7bb3 b schiphol

Schiphol is nog steeds zo lek als een mandje