Rutte’s participatiesamenleving is uw eigen fout, de burger deed het uit zichzelf

Rutte moest nu eindelijk eens toelichting geven over zijn participatiesamenleving, u weet wel, de samenleving waarvoor u betaald voor een Mercedes, en vervolgens zelfs uw Trabant in elkaar mag gaan sleutelen.

Het ”probleemoplossend vermogen” van de samenleving wordt volgens hem groter. Mensen zijn hoger opgeleid, mobieler en mondiger dan vroeger en vormen, mede door de invloed van internet en sociale media, op een andere manier sociale verbanden. Al die kleinere initiatieven bij elkaar, waarbij mensen bijdragen naar vermogen, ”kun je de participatiesamenleving noemen”.

Tja, dan weet u het maar, het feit dat de sociale veiligheid van Nederland bezwijkt onder de bezuinigingen van kabinet Rutte, dat is gewoon omdat u te hoog opgeleid bent, te veel twittert, en te veel sociale initiatieven onderneemt tegen de armoede!

In welk land leeft Rutte?

U bent ook gewoon uit zichzelf verplicht gaan dwangarbeid-werken voor wat zorg en bijstand!? De lastenverzwaringen van Prinsjesdag kwam kennelijk omdat er te veel HBOers en WOers rondlopen? De samenleving gingen gewoon spontaan ineens het (voorheen betaalde) werk overnemen voor ouderenzorg! Het komt dus niet omdat de overheid belastingen verhoogde en lasten verzwaarde, zich ondanks die extra inkomsten terug trok uit de samenleving en vele sociale zekerheden annuleerde, Lees verder via Lang Leve Europa!.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef jouw mening

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close