in , ,

Saoedie Arabië herkozen als lid UNHRC via geheime stemming

De 14 nieuw-gekozen leden van de UN mensenrechten-commissie HRC doen het ergste vermoeden voor wat betreft mensenrechten, met als treurige uitschieter Saoedie Arabië – alweer!

daarentegen is niet herkozen in de anonieme stemming. Anoniem want mensen zouden wel eens conclusies kunnen trekken aan de hand van een open stemming – bijvoorbeeld dat de afgezant van Het Eigen Vaderland de Saoedies alwéér in de aars is gekropen. Maar dat zullen we dus nooit weten.

Overigens is van enige berichtgeving over dit onderwerp binnen de loepzuivere, feitelijke, altijd volledige joernalistiek geen sprake, voor zover na te trekken. Want géén (of irrelevant) nieuws laat je gewoon weg in die kringen, waarbij uiteraard de gediplomeerde media- en staats joernalisten voor de onbenulligen en onredelijken bepalen wat relevant is.


Wat ook lastig te achterhalen valt zijn de 18 landen die vóór een “coalitie tegen ISIS™” gestemd hebben, 18 op een totaal van 57 landen waarvan de meerderheid van de bevolking is. Maar hier is wellicht sprake van een addertje onder het gras.

Het kan zijn dat (een deel van) deze 18 landen ISIS™ en de daaruit voortvloeiende slachtpartijen zelf sponsoren, zoals Saoedie-Arabië en . De oorlogen en matpartijen die ISIS™ uitlokt zijn natuurlijk heel gunstig voor landen wiens economie gebaseerd is op olie.

Want oorlog zuipt olie, en zonder olie geen oorlog; oorlog is een prachtige “afzetmarkt”.

 

Lees verder via de Bron: zaplog


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meer, meer, veel meer EU: Kabinet achter oprichting Europees Openbaar Ministerie

De banken beloven dat privacy en beveiliging van iDIN oké is……