in , , ,

Meer, meer, veel meer EU: Kabinet achter oprichting Europees Openbaar Ministerie

Ondanks groot verzet van de steunt het kabinet het Brusselse voorstel om een Europees Openbaar Ministerie (EOM) op te richten.

Volgens de regering staat het nu eigenlijk wel vast dat het EOM er in een of andere vorm komt. Den Haag wil een vinger aan de pols kunnen houden.

Dat meldt minister Ard van der Steur (Veiligheid en ) maandag aan de Kamer. Hij zegt dat het plan uit 2013 op een groot aantal punten is aangepast, ook wegens de bezwaren uit de Kamer. Zo wil Brussel geen sterk centraal geleid EOM meer, maar een organisatie waarin de lidstaten een grotere rol spelen.

Brussel wil met het EOM de jacht opvoeren op criminelen die plegen met Europees geld. Het gaat om geknoei met subsidies en aanbestedingen en door ambtenaren. De fraude met geld uit de Europese begroting kost de EU jaarlijks zo’n 500 miljoen .

Van der Steur hoopt dat door het ,,fundamenteel” veranderde voorstel de Kamer zijn weerstand tegen het EOM gaat heroverwegen. De Kamer houdt woensdag een debat met de bewindsman over de kwestie.

In het najaar van 2013 trok de Kamer nog een ‘gele kaart’ tegen Brussel wegens het EOM-plan.

Lees verder via de Bron: Europa Nu

Op weg naar het land EU waar bijvoorbeeld een staat van wordt…

Photo by EU2016NL cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

70% van de Nederlanders niet bewust over invloed negatieve BKR-registratie bij afsluiten mobiel abonnement

Saoedie Arabië herkozen als lid UNHRC via geheime stemming