in , , , , ,

SCP zegt: 10 jaar stilstand in Nederland, maar daar komt snel verandering in!

TheDigitalWay / Pixabay

Wat een zaligheid dat nu eens een interdepartementaal wetenschappelijk instituut een verhelderend rapport publiceert waarin duidelijk wordt aangetoond dat we afglijden naar een zombiestaat. Een land waar de onderkant van de samenleving verarmt.

De sociale staat in ons polderlandje buigt om naar asociaal. We boeren maatschappelijk achteruit. Na 10 jaar doorsukkelen met allerlei versnipperde maatregelen en beteugelend financieel beleid zijn we op een punt aanbeland dat het echt tijd wordt voor veranderingen. De onrust in de samenleving groeit.

Daarvoor hoef ik alleen maar te wijzen op het toenemende aantal lezers hier op deze alternatieve website. Op een kritische en vaak cynische wijze worden hier de misstanden in onze maatschappij beschreven, aangevuld met commentaren van lezers die er toe doen.

Het is goed om op deze wijze mee te doen in een maatschappelijke discussie waarbij we met ons allen alert blijven op foute economische ontwikkelingen.

Vertrouwen brokkelt af

Onze volksvertegenwoordiging wil nog wel eens tekort schieten met hun controlerende taken. Eenmaal gekozen door het volk en weggezakt in het pluche in worden volksvertegenwoordigers meegezogen in het politieke steekspel waarin grootheidswaanzin en de machtsfactor van de politieke elite een hoofdrol vervullen.

Het is na de WO2 een langdurig proces geweest van opgewekt vertrouwen in een waar het leven goed was en de burger vertrouwde op zijn volksvertegenwoordigers. Zonder dat we er erg in hebben verandert dit proces en verkeren we momenteel in de fase van afbrokkeling van vertrouwen. We zijn op weg naar wantrouwen. De opkomst van de populistische partijen zijn daar een duidelijk voorbeeld van.

Het is daarom niet heel verwonderlijk dat een instituut als het SCP nu opeens op de proppen komt met een zeer kritisch rapport over de gesteldheid van onze . Vlak voor Prinsjesdag dus, slim bedacht.

Nieuwe spaartaks, grote ommekeer?

Het is nu wachten op de Miljoenennota waarin altijd “mooie plannen” worden gepresenteerd door onze minister van Financiën. Benieuwd wat er is bedacht voor de grote ommekeer. Dat we terug gaan naar een eerlijke verdeling van de welvaart en dat de burger op hetzelfde niveau wordt getild als de multinational.

Ach ja, wensdenken is voorbij gaan aan de feiten. Maar hoe draaien we de feiten dan om? Welnu, onze staatsecretaris van Financiën heeft ook niet stil gezeten. Deze draait inderdaad wat fiscale feiten om. In plaats van ons spaargeld zwaar te belasten zijn straks vanaf 2022 de beleggers in aandelen en vastgoed de pisang, zwaar de pineut dus.

Mooi toch? Ik beleg niet. Krijg ik samen met mijn fiscale partner 2 x een vrijstelling van 440.000. Te mooi om waar te zijn, 880.000 krijgen wij saampjes nooit bij elkaar. Had ik het maar vooruit geweten dan had ik wat opzij gelegd voor later, laat me niet lachen.

Fiscale heffingen worden bankheffingen

Maar waarom opeens zo’n enorme ophoging van de spaargeldvrijstelling? Ik denk dat ik het snap. De gemiste belasting daarover komt straks weer binnen via de negatieve rentetarieven die ons staan te wachten als Christien Lagarde het stokje overneemt van Draki. Heel slim bedacht. Geen belastingheffing via het Rijk maar via de bank.

Let op, daar gaat aan gewerkt worden de komende jaren. Niet voor niks is de invoering van het nieuwe plan pas in 2022. Het cashgeld staat nog in de weg maar ook daar wordt door het over nagedacht. Contant geld kan worden belast door speciaal daarvoor in de winkels een wisselkoers te hanteren. Zo zou een pinbetaling een paar cent voordeel opleveren t.o.v. contante betalingen.

Let op, de insteek van het nieuwe belastingplan zou heel goed kunnen passen in de globale plannen van het IMF om het digitale geld via de bank en het contante geld via de winkels te belasten. De invoering daarvan is net zo simpel als bijvoorbeeld de verhoging van een -tarief.

Geen meer aan de deur

Het lijkt er op dat er een flinke draai op komst is in de wijze van belastingheffing. Iedere consument heeft een (verplichte) bankrekening en betaalt straks alleen nog digitaal. zijn de ‘baas’ van het betalingsverkeer en hebben ons al onderworpen aan beteugelende maatregelen zoals de lage rente.

Samen met de globalistische beleidsmakers zoals het IMF wordt de belastingheffing van overheden langzaam verschoven naar de banken. De meest eenvoudige manier van belastingheffing. Geen deurwaarders meer aan de deur van de , alleen een waarschuwing van de bank voor teveel roodstaan.

Ach ja, tijden veranderen.

Lees verder bij de bron: Biflatie.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeroen de
1 jaar geleden

De duivel leeft zichbaar onder ons

Complete onderdrukking zoals nog nooit is geweest staat voor de deur

Nederland doorslaggevend voor EU herbeoordeling glyfosaat

Fijnstof: Iedereen in de Randstad woont bij een roker in huis