in , ,

Slecht nieuws stapelt zich op voor de ECB terwijl deflatie in Duitsland het hoogste niveau in vijf jaar bereikt

Alsof Christine Lagarde haar handen niet vol had aan wat lijkt op een beginnende opstand van het afnemende handjevol Noord-Europese haviken bij de centrale bank , bracht eerder vandaag het slechtst mogelijke nieuws voor de ECB toen het onthulde dat zijn laatste het tarief daalde zelfs nog verder onder nul toen een nieuwe golf van de coronavirus-pandemie de binnenlandse vraag trof, wat de argumenten voor meer monetaire stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank versterkte.

De Duitse consumentenprijzen daalden in september met 0,4% jaar op jaar, de grootste daling sinds begin 2015. De grootste  van Europa lijdt een dubbele klap door de lauwe consumptie en een belastingverlaging die de regering eerder dit jaar doorvoerde om de economie te versterken.

De daling, die groter was dan alle voorspellingen van economen die door Bloomberg werden ondervraagd , volgde op een rapport waarin de consumentenprijzen in voor de zesde maand op rij daalden, en suggereert dat de bredere inflatie in het eurogebied onder de -0,2% zou kunnen drukken die door economen wordt verwacht. De gegevens voor september voor het 19-landenblok worden vrijdag verwacht.

De sombere Duitse inflatieprint bevestigt Nordea’s prognose voor de van donderdag: volgens Andreas Steno Larsen zal de Europese HICP een kerninflatie van 0% en een totale inflatie van -0,5% zien “met het risico naar beneden gericht”.

Zoals Nordea bevestigt, “is dit slecht nieuws voor een reeds in moeilijkheden verkerende ECB en duidelijk aan de lage kant ten opzichte van de eigen projecties van de ECB. Als er oude patronen blijven bestaan ​​tussen loongroei en inflatie, zal de ECB begin 2021 een moeilijke reis tegemoet gaan. Het is mogelijk om een ​​vrachtwagenlading aan schulden te beheren, maar niet in een regelrechte deflatoire omgeving . ”

Hoewel een nieuwe stijging van de deflatie niet zal verbazen, zal de ECB – Lagarde heeft dergelijke dalingen de komende maanden aangegeven – beginnen sommige beleidsmakers aan de alarmbel te trekken. Fabio Panetta en uber dove, lid van de directie van de ECB, hebben betoogd dat het risico om te veel stimulansen te geven kleiner is dan “te verlegen” zijn, en de gouverneur van de Bank van Spanje, Pablo Hernandez de Cos, zei dat zwakke prijsdruk aantoont dat er “geen ruimte is voor zelfgenoegzaamheid. ”

Economen verwachten dat de ECB haar 1,35 biljoen ($ 1,6 biljoen) opkoopprogramma voor noodobligaties later dit jaar zal opvoeren, hoogstwaarschijnlijk in december wanneer nieuwe voorspellingen bekend worden.

Ondertussen, volgens de eigen prognoses van de ECB, is het onwaarschijnlijk dat de inflatie haar doelstelling van iets minder dan 2% in de nabije toekomst zal bereiken, met een sterkere als extra last.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeroen de realist
5 maanden geleden

Ik zie in de supermarkt, De bakker, kleding, uitgaan de benzine de huizenprijzen nog steeds alle prijzen stijgen.

NL = EU = VN = NWO = politiestaat = NEVER
5 maanden geleden

Tja, dat had niemand verwacht …. Je haalt 1.5 miljoen ongeschoolden binnen die moeten worden voorzien van huizen, uitkeringen, onderwijs, moskeeen etc. Bovendien is het gedrag van deze “gasten” dusdanig dat gevangenissen vol zitten. Dan zet de Duitse regering zich ook nog vol in voor een NWO regering in Brussel … en een veel te lage koers (net zo als in NL) zodat de burgers qua inkomsten achteruit vliegen. De grote bedrijven doen het nog wel goed omdat zij hun massaal hun produkten exporteren (zonder dat burgers profiteren van de activiteit).
Vervolgens een krankzinnig klimaatschandaal want er is helemaal geen CO2 probleem.
Kerncentrales zijn allemaal gestopt en stil gelegd.
En nu ligt de wereld al meer dan 8 maanden stil vanwege een nauwelijks bestaand en mild virus.
Het hele verhaal met maskers etc is een hoax. U wordt voorgelogen !!!

En dan is men verbaasd dat de economie in elkaar stort ?????

EN NOG STEEDS IS HET GROOTSTE DEEL VAN DE BEVOLKING NIET WAKKER EN ZIET NIET DAT ER EEN GIGA COUPE GAANDE IS DOOR DE ELITE (ILLUMINATI).

Merkel, Macron en Rutte en zijn maat De Jonge zijn globalisten en aanhangers van de Nieuwe Wereld Orde !!!
De EU moet alleen even naar een failliet worden gebracht zodanig dat de burgers de schulden n iet meer kunne betalen. SChulden die ontstaan zijn vanwege de ongeloofljike diefstal via belastingen en via de banken.
De EU is niets anders dan een niet democratische tussenstap naar een wereldregering waar de banken de dienst uit maken en waar burgers niet anders zijn dan slaven. De EU wordt een communistische EUSSR waarin de burgers klein worden gehouden.

Wordt wakker mensen want als U niet in beweging komt dan wordt bovenstaande realiteit ….

NWO = de law of the jungle
5 maanden geleden

Dat er deflatie gaat optreden na zoveel wanbeleid kan iemand met een normaal boerenverstand niet verbazen. Met massa immigratie van mensen die nooit zullen gaan integreren laat staan werken, met false flag Covid gekte waardoor hele bedrijfssectoren nu al 8 maanden zonder inkomen zitten, met windmolen en zonnepanelen plannen die nooit genoeg energie kunnen opwekken en die alleen draaien vanwege de subsidie …. weet je toch dat de economie in elkaar stort.
En een NL regering die volledig corrupt is en die dit alles netjes in opdracht van de Cabal (lees Bilderberberg) uitvoert.

De truc is dat de ECB geld gaat bijprinten, maar dat is alles consumptief krediet. Er is niets tegen bijprinten maar dan moet dat wel de economie op gang brengen, maar dit geld gaat naar uitkeringen zodat mensen hun lasten kunnen betalen en kunnen eten. Ergo: er staat geen produktie tegenover. En dus ook geen salarisstijgingen.
De schuld bij de ECB is meer dan 22 triljoen Euro …. en NL is mede aansprakelijk voor dit enorme tekort. Dank zij de NL regering die hier namens de burgers mee heeft ingestemd.
Weet U het nog? De EU was zo goed voor de veilgheid van de burgers ….
En nu komt het grote probleem: dit geld moet terug naar de ECB. Met rente.

En wie denkt dat het op dit moment toevallig wat tegen zit moet nu toch wel erg snel wakker worden. Want dit alles is heel zorgvuldig georchestreerd en in scene gezet (door de Cabal / Rothschilds) met geen ander doel om de totale economie te laten instorten.
De ECB, een particuliere Rothschild bank, brengt geld in omloop via het principie van fractionele reserve. Een mooi woord voor het printen van nieuw geld dat zij niet hebben, Een heel vreemd privilege dat nooit had mogen worden ingevoerd. Dat geld moet terug plus rente dat moet worden opgebracht door de partij die dat geld leent. Hoewel burgers van dit alles niets weten en zelfs niet een bestuurders van de EU kiezen, mogen zij wel betalen.
En als de burgers dat geld niet meer kunnen opbrengen zal de ECB goederen opeisen …. Van landen maar ook ook bank tegoeden van burgers. Maar omdat dat ook niet meer voldoende opbrengt zullen de Rothschilds in hun “goedheid” aanbieden een wereldregering te voeren onder hun leiding en de burgers als slaven.

En dat is de NIeuwe Wereld Orde. Een mooie naam voor de grootste criminaliteit die er is.

QFS
5 maanden geleden

In tegenstelling tot bovenstaande verhaal nu eindelijk eens een positief verhaal.
Er is een nieuw groot computer systeem opgezet door de Alliantie (de goede partij) die alle geldtransacties wereldwijd gaat verwerken zonder tussenkomst van banken. Het is een systeem dat draait op een quantum computer. Daarmee is de rol van Centrale Banken, die verantwoordelijk zijn voor een enorme geldroof in de afgelopen honderden jaren, voorgoed voorbij. Het is een enorm complex systeem en men heeft er al een flinke periode schaduw gedraaid om er voor te zorgen dat zonder problemen kan overgeschakeld naar dit nieuwe systeem. Jammer voor de ECB (Rothschilds) en de FED kornuiten, maar die zijn hun windhandel nu voorgoed kwijt. En ik neem aan dat zij nu mogen afrekenen wat zij in het verleden hebben misdaan ….

http://finalwakeupcall.info/blog/2020/09/30/qfs-stopt-de-deep-state-in-haar-voortgang/

‘Groene Europese Commissie’ verklaart verbod op gebruik kankerverwekkend glyfosaat als illegaal

Toch privacyprobleem in corona-app: patiënten kunnen onder druk worden gezet