in , ,

Slecht nieuws stapelt zich op voor de ECB terwijl deflatie in Duitsland het hoogste niveau in vijf jaar bereikt

Alsof haar handen niet vol had aan wat lijkt op een beginnende opstand van het afnemende handjevol Noord-Europese haviken bij de centrale bank , bracht eerder vandaag het slechtst mogelijke nieuws voor de toen het onthulde dat zijn laatste inflatie het tarief daalde zelfs nog verder onder nul toen een nieuwe golf van de coronavirus-pandemie de binnenlandse vraag trof, wat de argumenten voor meer monetaire stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank versterkte.

De Duitse consumentenprijzen daalden in september met 0,4% jaar op jaar, de grootste daling sinds begin 2015. De grootste  van  lijdt een dubbele klap door de lauwe consumptie en een belastingverlaging die de regering eerder dit jaar doorvoerde om de economie te versterken.

De daling, die groter was dan alle van economen die door Bloomberg werden ondervraagd , volgde op een rapport waarin de consumentenprijzen in Spanje voor de zesde maand op rij daalden, en suggereert dat de bredere inflatie in het eurogebied onder de -0,2% zou kunnen drukken die door economen wordt verwacht. De gegevens voor september voor het 19-landenblok worden vrijdag verwacht.

De sombere Duitse inflatieprint bevestigt Nordea’s prognose voor de van donderdag: volgens Andreas Steno Larsen zal de Europese HICP een kerninflatie van 0% en een totale inflatie van -0,5% zien “met het risico naar beneden gericht”.

Zoals Nordea bevestigt, “is dit slecht nieuws voor een reeds in moeilijkheden verkerende ECB en duidelijk aan de lage kant ten opzichte van de eigen projecties van de ECB. Als er oude patronen blijven bestaan ​​tussen loongroei en inflatie, zal de ECB begin 2021 een moeilijke reis tegemoet gaan. Het is mogelijk om een ​​vrachtwagenlading aan schulden te beheren, maar niet in een regelrechte deflatoire omgeving . ”

Hoewel een nieuwe stijging van de deflatie niet zal verbazen, zal de ECB – Lagarde heeft dergelijke dalingen de komende maanden aangegeven – beginnen sommige beleidsmakers aan de alarmbel te trekken. Fabio Panetta en uber dove, lid van de directie van de ECB, hebben betoogd dat het risico om te veel stimulansen te geven kleiner is dan “te verlegen” zijn, en de gouverneur van de Bank van Spanje, Pablo Hernandez de Cos, zei dat zwakke prijsdruk aantoont dat er “geen ruimte is voor zelfgenoegzaamheid. ”

Economen verwachten dat de ECB haar 1,35 biljoen ($ 1,6 biljoen) opkoopprogramma voor noodobligaties later dit jaar zal opvoeren, hoogstwaarschijnlijk in december wanneer nieuwe voorspellingen bekend worden.

Ondertussen, volgens de eigen prognoses van de ECB, is het onwaarschijnlijk dat de inflatie haar doelstelling van iets minder dan 2% in de nabije toekomst zal bereiken, met een sterkere euro als extra last.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Groene Europese Commissie’ verklaart verbod op gebruik kankerverwekkend glyfosaat als illegaal

Toch privacyprobleem in corona-app: patiënten kunnen onder druk worden gezet