in

Stinkend zaakje: Openbaar Ministerie sloot verdachte moord Els Borst bewust niet op

Het (OM) heeft in 2012 bewust nagelaten de verdachte van de moord op Els Borst op te sluiten, ook al beval het gerechtshof zijn “gevangenneming”. Dit bevestigt een woordvoerder van het OM, parket , na vragen van NRC. Bart van U. (38) werd in dat arrest veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor verboden wapenbezit. Het hof noemde hem tijdens de zitting “een ernstige bedreiging voor de veiligheid in de .”

Toch besloot de advocaat-generaal dat Van U. de cassatie in vrijheid mocht afwachten, omdat volgens hem de eisen en de vonnissen bij de en het hof zeer verschillend waren. De cassatie zou volgende maand dienen. Van U. is nu hoofdverdachte van de moorden op zowel minister van Staat Els Borst als die op zijn zus Loïs.

Het Openbaar Ministerie gelastte gisteren al een “grondig en breed” onderzoek naar de vraag waarom in de zaak uit 2012 geen -materiaal is afgenomen bij Van U.

Lees verder via nrc.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zo kan het ook, binnenkort in EU? : Mexicaanse overheid verklaart verdwenen studenten dood

Het is vandaag databeschermingsdag dus we helpen je een handje met je privacy