in ,

Storm des doods Ciara mogelijk heftiger dan verwacht: ‘parkeer je auto niet onder een boom’

De storm die dit weekend bereikt, is mogelijk heftiger dan verwacht. Langs de kust is er kans op zeer zware windstoten tot 140 kilometer per uur, meldt Weerplaza.

De NS neemt morgenmiddag een besluit over een eventuele aanpassing van de dienstregeling. ,,Die beslissing nemen we zo laat mogelijk zodat we zo goed mogelijk op het weer kunnen anticiperen.”

De eerste storm van het jaar, die de naam Ciara heeft gekregen, zorgt eerst voor onstuimig weer in Groot-Brittannië en trekt daarna onze kant op.

Eerder was de verwachting dat de storm windkracht 9 zou hebben, maar dat is volgens Weerplaza mogelijk zelfs windkracht 10. Koud zal het niet worden.

Met 11 tot 13 graden is het zeer zacht voor begin februari. In de loop van zondagochtend krijgen we eerst te maken met een paar flinke buien, maar later begint de echte storm langs de westkust en in het noordwesten, met windstoten tot 130 kilometer per uur.

Zondagavond en in de nacht van zondag op maandag valt er waarschijnlijk veel regen en zwakken de windstoten af tot 100 kilometer per uur.

In totaal verwacht weervrouw Diana Woei van Weerplaza dat er zo'n 20 millimeter neerslag gaat vallen.

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Welkom in Moria, grootste vluchtelingenkamp van Europa. Welkom in Europa …

Denk hier eens over na: Waarom mogen banken eigenlijk wel geld (uit niets) maken en uitlenen en wij niet?