in ,

Te laat: Treinreiziger ervaart OV-chipkaart als privacyschending

Overigens is het ook heel apart dat er continue 20 op het pasje moet staan, je zal maar een budget hebben van 50 euro voor eten en drinken en daarvan zijn er ondertussen aardig wat mensen van in Nederland. Overigens hangt er bijvoorbeeld in elke bus en treinstation bij de poortjes camera's koppel deze beelden met de in en uit check gegevens en kijk wat er gebeurt, of ik nu iets te ver door…..


Veel treinreizigers ervaren het verplicht in- en uitchecken met de OV-chipkaart als een aantasting van hun privacy, zo meldt de Consumentenbond aan de hand van honderden klachten die het ontving. Sinds gisteren is het voor treinreizigers verplicht om de OV-chipkaart te gebruiken.

Doordat er met de OV-chipkaart moet worden in- en uitgecheckt kan precies worden bijgehouden waar iemand vandaan vertrekt, wat zijn bestemming is en op welke tijden en dagen hij allemaal reist. Zodoende kan het treingebruik van reizigers uitgebreid in kaart worden gebracht. “Is het echt noodzakelijk om nog meer van ons af te nemen zodat jullie vervolgens ook nog eens onze privacy kunnen schenden? Wat mij betreft hoeven jullie echt niet te weten waar ik heen reis, gaat jullie geen zak aan”, zo laat één reiziger weten.

“Een eenmalig chipkaartje is zonder valide reden nu al een euro duurder, en je kunt je afvragen welke smoezen de NS nog zal verzinnen om de prijs van privacy nog verder op te drijven. Een anonieme OV-kaart kost 7,50 euro zonder dat er iets tegenover staat. Bovendien is de kaart eigenlijk nauwelijks anoniem te noemen. Bij opladen met een bankpas worden je gegevens gekoppeld, net als bij het terugkrijgen van resterend of onterecht afgeschreven saldo”, aldus een andere reiziger.

via Freedom Bytes Algemeen.

Photo by illustir


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nationale-Nederlanden zet 240 miljoen opzij voor bonussen

Idioot: Internetfirma zonder personeel miljarden waard op beurs