in ,

Teeven weer in opspraak wegens ‘mistige deal’

5320887369 be08868144 teeven1

Uit het verleden van staatssecretaris Fred Teeven is een nieuw spook opgedoken. Bij zijn schikking met een drugscrimineel gaf hij ook strafvermindering, blijkt nu. Tegen alle regels in.

Het gaat om de deal met Cees H., die Teeven dit voorjaar al in opspraak bracht. Deze deal, die Teeven jaren geleden sloot als officier van justitie, blijkt een geheime bijlage te hebben.

Dat staat in het boek Fred en de Wet van onderzoeksjournalist Wim van de Pol, dat morgen verschijnt. De deal leidde al tot ophef in de Tweede Kamer, omdat H. na een schikking wegkwam met zijn drugsgeld. Onderbelicht is gebleven dat bij de deal een verborgen side letter hoort. Teeven schrapte een door de rechter opgelegde straf voor een ontsnappingspoging uit de Bijlmerbajes. Ook hoefde H. het laatste deel van zijn straf voor drugssmokkel niet uit te zitten.

Lees verder via AD.nl.

 

Foto via ADG fotografie

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9240953590 e16d1b661d tandartsen1

‘Geschorste tandartsen bevoegd in Nederland’

14497115726 b36acccae3 klm1

Eurlings werd dus uit de wind gehouden: Voortbestaan KLM aan zijden draadje