in , ,

Tests met chip in kentekenplaat [drogreden; anti-fraude]

Een chip in je kentekenplaat die communiceert met antennes van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) als je onderweg bent: waarschijnlijk wordt het binnenkort werkelijkheid. De kentekenchips worden op dit moment getest op het terrein van bij Oirschot. Als over een jaar blijkt dat de resultaten van de tests goed zijn, wordt de chip landelijk ingevoerd.

Een van de testers is Maurice Geraets. Hij is de directeur van NXP, het bedrijf dat de chip maakt. Zijn donkere auto staat geparkeerd voor gebouw 46 op de Eindhovense High Tech Campus. Wie de kentekenplaat beter bekijkt, ziet onder de drie letters een vierkant vlakje met een sleufje.

GechipteKentekenPlaat

“Die sleuf is een antenne waardoor de kentekenplaat op afstand uitleesbaar is”, zegt Geraets. “Straks komen er portalen boven de weg met readers waarin ook een antenne zit. Die communiceert met de kentekenplaat op de auto beneden. De reader is verbonden met computers van de RDW en die geeft door of de kentekenplaat correct is.”

Ook houders van tankstations zouden zo’n reader kunnen aanschaffen. Zij kunnen voordat zij de pomp vrijgeven om te tanken, controleren of de kentekenplaat voorzien is van een chip en dus of de auto deugt.

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) is kritisch. “Een auto is een zeer persoonlijk bezit en wordt door velen ervaren als een tweede huis”, zegt woordvoerder Lysette Rutgers. “Daarin en daarmee moet je je vrij kunnen bewegen. Daarom moet goed gekeken worden naar de noodzaak van de chip.”

Ook Bas Filippini van de organisatie First is kritisch. “Het is natuurlijk heel goed dat criminelen worden aangepakt, maar dit gaat veel verder. Wij zijn niet voor een grootschalig controlesysteem waarmee continu in de gaten wordt gehouden waar mensen zijn”, zei hij in het NOS Radio 1 Journaal. “Wij noemen het een spionagechip.”

Volgens Filippini kan het systeem al snel voor andere zaken worden gebruikt. “Je krijgt een verschuiving van doelstellingen. Kijk naar de trajectcontrole. Die zou voor de veiligheid zijn, maar wordt nu gebruikt om dat omaatje in haar oude diesel uit de binnenstad van Utrecht te weren.”

Volgens Geraets is de voor schending van privacy niet nodig. “Patronen in het rijgedrag kun je er niet mee vaststellen. De chip genereert continu wisselende codes. Hij is door de reader te identificeren, maar ook als je de auto elke dag zou bevragen, is niet herleidbaar waar hij eerder is geweest.”

Lees verder via: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vdwalle
5 jaren geleden

chip vandalisme is op zijn plaats, zo veel mogelijk van die dingen frituren. Volgende stap is dat mensen gechipt worden

John
5 jaren geleden

Waarom geloof ik het nou niet dat privacy is gewaarborgd?

NICOLAI
4 jaren geleden

..
Hebt u wel eens gehoord van drogredeneringen of drogreden. ZIE

https://www.google.nl/search?q=drogreden&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=3uOIWPK6B9SBaK_auLAH#q=drogredeneringen+enqu%C3%AAte
.
Dit bedriif – 1 van de vele bedijven welke zijn omgekocht door God gestuurde Zionisten.
.
En deze Maurice Geraets krijgt hiervoor extra uitbetaald..
U burger gelooft nog steeds in een [bedriegelijke] overheid –
.
Ze vertellen u alles -en u gelooft ‘die onderzoeken en voorts de gestuurde enquêtejournalistiek. U laat zich belazeren door een club hoog opgeleide vrienden die zich overheid noemen. Deze [overheids boys] waren al de baas “Voordat op 1 van hun stemde”. Alles wordt aangestuurd vanuit 3 plekken in onze westerse wereld :>> Washingtoin – Brussel en Telavlv <<. De poppetjes zijn ruim van tevoren al bekend. En uw stem is nu al verdeeld
.
Als u de MSM media gejooft dan ben je een mentaal gekloond schaap -vanwege dagelijkse hersenspoeling door die media – door Reuters en AP – welke ook door de zionist wordt betaald en aangestuurd

.
4 jaren geleden

.

Graaien gaat door: Europarlement stemt bankenwet weg

Bankiers zorgen voor volgende bankencrisis en die wordt erger dan in 2008