in

Toezichthouders ruiken bloed, banken leggen miljarden opzij voor komende valutaschandaal

De contouren van het nieuwe valutaschandaal beginnen zichtbaar te worden. De ene na de andere grootbank heeft in haar kwartaalcijfers voor honderden miljoenen aan reserveringen opgenomen voor het treffen van schikkingen. Toezichthouders ruiken bloed (en miljarden).

De derde kwartaalcijfers van maken één ding duidelijk: het volgende wereldwijde bankschandaal, in casu het manipuleren van de wisselkoersen, gaat zorgen voor een stormachtig najaar. De ene na de andere grootbank kondigde afgelopen week reserveringen aan van vele honderden miljoenen om tot een schikking te komen met toezichthouders. De emmer is inmiddels gevuld met bijna 9 miljard , maar daar kunnen nog miljarden bijkomen. Analisten van Citigroup spraken onlangs zelfs over een totaalbedrag van omgerekend 33 miljard euro.

Het onderzoek naar de van wisselkoersen is voortgekomen uit het vorige grote bankschandaal: het manipuleren van de Libor-. Tijdens dat onderzoek kwamen er ook signalen binnen over misstanden op de ongereguleerde valutamarkt waar dagelijks voor 5300 miljard dollar aan valuta wordt verhandeld.

Lees verder via Follow the Money.

 

Foto via Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bijstandsgerechtigden, klaag ambtenaren aan wegens dwangarbeid

Handig hoor dat contactloos betalen: Zakkenrollen voor 1 miljoen per NFC-kaart door bug